Sead Haksabanovic om uppgifterna om Romas intresse


Efter förlusten mot Sirius är IFK Norrköping tillbaka på vinnarspåret igen. I den tionde allsvenska omgången blev det nämligen seger med 2-0 över Varberg. Christoffer Nyman och Rasmus Lauritsen gjorde varsitt när ”Peking” gick upp 23 poäng.

– Nu är vi tillbaka på vinnarspåret och jag hoppas att vi har fått tillbaka självförtroendet. Jag tycker att vi spelar med ett bra självförtroende mot Varberg och vi visar det stundtals, säger Sead Haksabanovic efter matchen.

Vad tycker du om insatsen i stort?

– Det fanns bra delar och mindre bra delar, men så kan det vara i matcher. Man kan inte vara bra över 90 minuter men vi tar med oss det positiva. Vi vann med 2-0 och håller nollan.

Haksabanovic tycker själv att han inte fick ut allt i spelväg.

– Jag kom ganska långt ner i planen och men ska försöka komma högre upp till nästa match så att jag får utmana och göra det jag tycker om, förklarar han.

Haksabanovic om Romaryktet

På torsdagen möts Malmö FF och Hammarby. MFF är i skrivande stund sju poäng bakom Norrköping i tabellen.

– Det är långt kvar, men som sagt, om de inte vinner kan vi sticka igen och vi får hoppas på det. Men båda lagen är bra, säger Haksabanovic.

I veckan har den italienska sajten Il Romanista rapporterat att Haksabanovic erbjudits till AS Roma. Själv känner han inte till uppgifterna.

– Jag har inte hört något utan min agent är stenhård när det kommer till sådana saker, han vet att jag har fokus här. Om det inte finns något på bordet och är konkret så tar han inte upp det. Det finns säkert intresse, men det är nog inget konkret, säger han.

Du har inte hört något om Roma alltså?

– Nej, ingenting.

Vad krävs för att en flytt ska överhuvudtaget bli aktuell?

– Väldigt mycket skulle jag säga. Jag trivs väldigt bra här och känner en stor glädje. Jag mår bra. Jag är nöjd över att vara här. Om vi bara kan ge hundratioprocent i varje match så kan det vara något stort på gång här.

”Upp till laget som vill köpa mig”

I veckan skrev FotbollDirekt att IFK Norrköping betalat 26 miljoner kronor för Sead Haksabanovic när de köpte loss honom från West Ham inför säsongen. 

Det gör honom i så fall till det dyraste allsvenska köpet någonsin. För Haksabanovic kommer det som en nyhet.

– Jag har faktiskt ingen koll på det, säger han.

Hur mycket är du värd?

Haksabanovic skrattar till, sedan svarar han:

– Det är väl upp till det laget som vill köpa mig. Nä, jag värdesätter inte mig själv utan jag ska bara ut och visa det på planen – då höjs priset av sig självt.

LÄS MER: Norrköping vann igen efter tunga förlusten
LÄS MER: ”Är överlägsen – spelar på en egen nivå just nu”
LÄS MER: IFK Norrköping köper loss succéspelarenexpressen

Related posts

lämna en kommentar