Otto Wallin klar för ny match


Otto Wallin från Sundsvall fick något av sitt internationella genombrott i höstas när han mötte britten Tyson Fury i Las Vegas.

Fury var storfavorit men svensken gav Fury hårt motstånd och slog britten blodig och höll ut alla tolv ronder innan domarna gav Fury segern. Fury tog sedan WBC-titeln av Deontay Wilder i februari. 

För Wallin gick vintern och våren däremot inte lika bra.

När han var i Las Vegas inför Fury–Wilder-matchen skadade han vänsterfoten och i stället för att gå den match som planerat under våren blev det rehab. 

Och ovanpå det drabbades Wallin av coronaviruset i New York senare under våren. 

– Det har ju varit lite upp och ner. Det var ju surt när jag gjorde illa foten, och sen covid, men det var milt för mig. Men med tanke på hur allting blev så gick det ju bra ändå på nåt sätt. Om man nu ska vara skadad så var det här ändå bra tajming, säger Wallin.

Otto Wallin klar för ny match

Och nu är det klart. 

Den 15 augusti ska han gå upp mot amerikanen Travis Kauffman i på kasinoresorten Mohegan Sun i Connecticut norr om New York, där Wallin har sin bas. 

Matchen sänds på tv-jätten Showtime. Det kommer bli speciella omständigheter. Ingen publik och rigorösa säkerhetsrutiner för att försäkra att ingen är virussjuk. 

– Den dagen vi kommer dit kommer vi testas, och så blir vi typ inlagda, på hotellet, och så får vi hålla oss där till matchen, säger Otto Wallin. 

Inför matchen testas boxarna igen. 

– Problemen är ju också att det har varit tränare som testat positiv, och då har boxaren inte fått boxats, så det vore surt. Men förhoppningsvis går det bra.

Efter att ha först tränat hemma i lägenheten i New York, och sedan med tränaren Joey Gamache utomhus i Central Park, har Wallin nu ordnat ett privat boxningsgym där han laddar för fatjen och kommer kunna sparra. 

https://www.instagram.com/p/CB10Io2nT0J/

Travis ”My time” Kauffman som har 32 segrar och tre förluster, fyller 35 veckan efter fajten, men Wallin tror han blir en bra värdemätare. 

– Han har bra skills men är lite äldre, och jag tror att jag är mycket fräschare och bättre. 

Han är äldre och har varit skadad, blir det en slagpåse-match, det här? 

– Haha, nej, han är bra. Men de sakerna spelar roll, det tror jag är till min fördel. 

LÄS MER: ”Var svårt att hålla ihop det de första dagarna”
LÄS MER: Ilskan: Svensken rånad på seger i stormatchen
LÄS MER: Mamman om ursäkten efter tjejkommentaren

expressen

Related posts

lämna en kommentar