Marcus Melander om Gimpanzees nya storloppsseger


Marcus Melander-tränade Gimpanzee fortsätter att imponera även som fyraåring. 

Under natten mot söndag inkasserade stjärnhästen sin fjärde raka seger i år genom att vinna Hambletonian Maturity. 

Förstapriset låg på över två miljoner svenska kronor till glädje för ägarna Stall Courant och SRF Stable. 

– Han är en fantastisk häst, det vet väl de flesta redan om, men han var faktiskt ganska överlägsen mot de andra fyraåringarna. Och det var ju alla de bra fyraåringarna som var med i just det där loppet, säger Marcus Melander. 

”Visar sin dominans nu” 

Marcus Melander berättar att han upplever en ökad formkurva på Gimpanzee de senaste två loppen. Och var mycket nöjd med insatsen på Meadowlands. 

– Han visar sin dominans mot dem, i alla fall just nu.

Nästa start blir om lite drygt tre veckor i John Cashman Memorial som går under Hambletoniandagen, meddelar den 28-åriga tränaren. 

– Då kommer han att få möta de äldre hästarna för första gången i år. Vi får se hur det går, men det ska nog gå bra. Hästen är bra i sig själv. 

Avelsvärdet stiger 

Tankar fanns på att resa över med hästen till Elitloppet i år men på grund läget med coronaviruset så fick den planen ställas in. 

Och vilka lopp som väntar framöver återstår att se. 

– Man vet inte vad som händer efter den här säsongen. Det är klart att avelsvärdet har blivit ännu högre på honom nu. Som tränare hoppas jag så klart på att han tävlar vidare, säger Marcus Melander och fortsätter:

– Hästen är väldigt fräsch och fin. Han har gått två ganska hårda säsonger som två och treåring och ser bättre ut än någonsin nu. expressen

Related posts

lämna en kommentar