Jakob Johansson gör comeback i IFK Göteborg efter långa frånvaron


Det var i mitten av maj som Blåvitts värvningsbomb slog ner.

Landslagsmeriterade Jakob Johansson återvänder för spel i allsvenskan.

Men debuten har fått vänta. På grund av en korsbandsskada som han ådrog sig i september i fjol så har han sedan dess tvingats ägna sig åt sin rehabilitering.

Glädjebeskedet: Med i matchtruppen

Men den senaste tiden har han tagit stora framsteg – och i morgondagens match mot Falkenberg finns han äntligen med i matchtruppen.

Det bekräftar tränaren Poya Asbaghi.

– Det är otroligt stort att Jakob är med i matchtruppen i morgon. Det är en spelare som har kämpat otroligt hårt sen han kom hit, och tiden innan dess också. Vi gläds mycket åt Jakob, men också åt IFK Göteborg då vi vet vilken fantastiskt fotbollspelare det är som kommer tillbaka.

Nu börjar skadeläget ljusna i Blåvitt.

Kristopher da Graca har återvänt efter sin skada och så även Rasmus Wikström.

”Nästan lite bortskämd”

– Man har nästan blivit bortskämd med långtidsskadorna som kommer tillbaka. Paka först, Rasmus sedan och nu Jakob. Man glömmer nästan att dessa spelare varit borta och man har vant sig vid tanken att folk ska vara borta länge, säger Poya Asbaghi.

Huruvida det blir något spel för Jakob Johansson mot Falkenbergs FF återstår att se.

– Han är inte med i matchtruppen för att spela några minuter bara, utan vi tror han har mer i sig. Men det återstår att se, säger Asbaghi.

I övrigt är matchtruppen densamma som mot Hammarby IF, med ändringen att Jakob Johansson ersätter mittbacken Jesper Tolinsson.

 

LÄS MER: Jakob Johansson närmar sig comeback: ”Lätt 45” 

LÄS MER: Landslagsspelaren är klar för IFK Göteborg expressen

Related posts

lämna en kommentar