Hareide tvingas tacka nej – hälsan sätter stopp


Efter två lyckade sejourer i Helsingborg tog Åge Hareide över Malmö FF efter Rikard Norling inför 2014 års säsong – och succén lät inte vänta på sig. SM-guld och Champions League-gruppspel redan första året – och ännu ett CL-gruppspel året därpå blev norrmannens facit innan han tog över Danmarks landslag.

Hareide förde danskarna till VM 2018 där det blev uttåg i åttondelsfinalen mot finalisten Kroatien. Tanken var att han skulle leda Danmark över EM-slutspelet, men då mästerskapet sköts upp till nästa sommar hann Hareides kontrakt löpa ut och han lämnade då sin post. 

Den 1 augusti var tanken att han skulle ta över Rosenborg. Norska storklubben skriver på sin hemsida att de muntligen var överens med 66-åringen, men Hareides hälsa gör att han tvingas tacka nej till uppdraget. I stället fortsätter Trond Henriksen resten av säsongen i väntan på att ny huvudtränare ska utses. 

Hareide: ”Fanns inget muntligt avtal” 

Senare under onsdagen slår dock Hareide ifrån sig att han och Rosenborg var överens, detta i en intervju med VG.  

– Det måste vara ett missförstånd, säger Hareide som har stora problem med sitt knä.

– Det fanns inget muntligt avtal annat än att träffas den 1 augusti om knäet var okej. Jag ringde i går och fick höra att det inte fanns något möte eftersom jag var för optimistisk när det gäller knäet, vilket inte är så bra som jag hoppades på, konstaterar 66-åringen. 

LÄS MER: Passningen till Janne: ”Har saker kvar att ge”expressen

Related posts

lämna en kommentar