Frida Karlssons hemliga tid i Hallstatestet avslöjad


I slutet av juni satte Frida Karlsson ett nytt rekord i det klassiska Hallstatestet som är en 1 800 meter lång bana upp för Hallstaberget i Sollefteå, där medellutningen ligger på tolv procent.

Ebba Andersson hade det tidigare rekordet på 8,56 – men Karlssons nya rekordtid har varit hemlig. 

”Tiderna blir enligt tradition inte officiella men enligt uppgifter ska rekordet ha slagit med god marginal”, skrev Sollefteå Kommun på Facebook.

Men nu väljer Frida Karlsson att avslöja den nya rekordtiden som lyder åtta minuter och 36 sekunder. 

Snabbare än Andersson

Hon var därmed 20 sekunder snabbare än landslagskollegan Ebba Andersson. 

– I och med att jag är uppvuxen i Sollefteå känns det extra stort att vara rekordhållare. Det här testet har jag ju hört talas om sedan jag var liten, säger Karlsson till Allehanda.

– I skidåkning finns det ju inte så många rekord att sträva efter och det här var också en bra värdemätare och ett kvitto på att jag är på rätt väg i min träning.

Krossade tävlingsrekordet

Det finns dock ett rekord kvar för Karlsson att erövra. 

Under helgen avgjordes loppet Från botten till sockertoppen som avgörs över samma sträcka på Hallstaberget. 

Där krossade Ebba Andersson tävlingsrekordet som nu lyder 9,01. 

– Jag är nöjd med dagens insats. Det var ett tag sedan jag jag sprang här men jag tycker att jag lyckades hålla jämna steg. Det var en av mina bättre tider och någon gång i framtiden kommer jag lyckas sätta nytt personligt rekord även här, säger 23-åringen i ett pressmeddelande. 

Både Ebba Andersson och Frida Karlsson visar därmed en bra form inför skidsäsongen som är planerad att sätta i gång som vanligt i slutet av november med tävlingar i finska Ruka. 



expressen

Related posts

lämna en kommentar