Bo ”Kulon” Lennartsson sörjs av hockey-Sverige efter beskedet


I FBK-kretsar är Bo Lennartsson främst känd som guldtränare vid det klassiska SM-guldet i Globen 1998. Greger Artursson spelade under ”Kulon” under många år i Färjestad och minns honom med glädje. 

– Det är så klart att det är jättehemskt. Jag har inte vetat om det tidigare. Men det är klart att det är tragiskt, hemskt… Alldeles för tidigt, säger Artursson och fortsätter: 

– Jag har inte vetat om att han har varit sjuk så länge. Det är så tråkigt. Det är en jävla sjukdom det där. Det är jättejobbigt. 

”Varm människa”

Vad kommer du minnas av honom? 

– Det är roliga minnen så klart. Vi hade väldigt mycket kul ihop under många år, och även efter karriären hade vi mycket kontakt. Det var en otroligt fin och varm människa som har mycket gott med sig. Jag kommer främst minnas alla roliga stunder. Han var väldigt lättsam, både som person och ledare. Vi hade mycket kul ihop. 

FBK-ikonen Håkan Loob spenderade mycket tid med ”Kulon”. 

– Väldigt sorgligt. Han blev en av mina bästa vänner. Alltid positiv, glad och framför allt superlojal. Hade en tro på framtiden som få. Ville verkligen utveckla människor och saker som betydde mycket för honom. Totalt prestigelös, alltid laget före jaget. Jag kommer att sakna honom oerhört mycket. Mina tankar går till hans familj, skriver Loob i ett sms till Sportbladet.

”Oerhört tragiskt”

Tränarprofilen Leif Boork skriver följande om Lennartsson på Twitter. 

”Så oerhört tragiskt och sorgligt. Bo Kulon var en mycket bra, positiv och klok person. Initiativrik och social. Ofta balanserad och lösningsorienterad. En stor förlust för svensk ishockey och för oss kollegor! Det var ett mycket tungt besked. All styrka till familjen!”

Linköpingsprofilen Mike Helber delar med sig av sina tankar kring dödsfallet. 

”En av dem trevligaste personer jag har jobbat med inom svensk hockey. I alla sammanhäng en bra representant för både FBK och svensk ishockey. Alltid med ett positivt/trevligt ord för att skapa bra stämning vid olika diskussioner”, skriver Helber på Twitter. 

”Vila i frid Kulon”, skriver Esa Pirnes på Twitter som har ett förflutet i Färjestad. 

Färjestadslegendaren blev 65 år gammal. expressen

Related posts

lämna en kommentar