Rikard Norling om frustrationen i AIK – och omtalade intervjun i Dplay


Efter AIK:s sena poängtapp i förra omgången mot Varberg var Rikard Norling märkbart frustrerad i tv-intervjun efter matchen. 

– Se på målet. De som har markering, det är fruktansvärt dålig markering. Det är så dåligt att… När du tappar markering, gå ut och vrid om din match. Tyck inte synd om dig själv, sade Norling i Dplay och fortsatte:

– Det går inte! Det spelar ingen roll vilket spelsätt vi spelar om vi inte gör det. Vi kan spela som Barcelona, Rosenborg eller vem som helst. Det går inte.

Med ett par dagars distans till matchen och intervjun medger han att han kanske hade kunnat uttrycka sig lite annorlunda. 

– Egentligen så skulle jag nog uttrycka mig lite skickligare möjligtvis, mindre känslomässigt, men det jag känner och tycker i sammanhanget där och då är nog inte så mycket att… Eller ja, det är så jag känner, säger han.

Samtidigt menar han att intervjun inte har fått några konsekvenser internt, trots den stora uppmärksamhet den fått.

– Det är klart att det som ni fick höra i den intervjun är mycket av det som vi tar internt och jag kände då att jag har inga problem med att bubbla ut det här nu för jag känner att det är viktigt för oss att vi hjälper varandra i svåra lägen och att vi också tar ansvar. 

– Det är inte bara de unga, utan de äldre också. Det är för mig inga konstigheter överhuvudtaget. 

Så ni har inte behövt hantera det på något sätt?

– Nej. Det är inte bra om det sker i samband med varje match, men att det händer då och då tror jag att många av spelarna är mer vana med än vad både ni i media och supportrar är vana att se. Det är nog större där ute än vad det är här inne. Vi är förbannade på vår insats mot Varberg och känner lite det fortfarande. Så är det.

Rikard Norling: ”Längtar efter att det släpper”

Norling tycker också att AIK är inne på rätt spår, även om det inte har lossnat helt för laget som för tillfället ligger på en niondeplats i tabellen.

– Vi får bättre och bättre grepp på spelsättet, det är inget snack om det. Men udden i offensiven och att få ut mer av det defensiva greppet som vi får om matcherna, det är det som jag känner att vi måste ha ut mer av.

– Jag bara längtar efter att det släpper, att vi får utdelning på möjligheterna vi har i spelet. Och där kanske det ligger en frustration, en iver att det ska gå fram fortare än vad det gör. Men sedan är det så att så länge ingenting annat sägs är fortfarande kravet att vi ska vinna SM-guld. Och det är någonting som vi spelare och ledning behöver hantera. 

Hur lång tid har ni på er innan det måste släppa?

– Vi kan jobba på stenhårt för att stimulera att det ska ske och att vi ska få ut mer. Det är det som är min största möjlighet att påverka, och spelarnas också. Att börja tänka i tidsaspekter och måsten tror jag inte är någonting som kommer att hjälpa processen för att få ut det vi vill. 

Men det blir oavsett vad viktigt att vinna mot Häcken?

– Så är det. Jag överdriver inte om jag säger att jag tror att jag svarar på den frågan till två tredjedelar av alla matcher som vi spelar på en säsong i AIK. Och så är det nog i den här matchen också. Sedan kommer en match efter det som är mot Djurgården också så jag tror att du kan ställa den frågan då också. Så jodå, det är bara att kämpa på för att vinna.

LÄS MER: Norling: ”Den är så fruktansvärt dålig”expressen

Related posts

lämna en kommentar