Nahir Besaras frisparksmål frälste Örebro SK mot Mjällby


Redan efter fem minuter tilldelades Mjällby en straff. David Löfquist stegade fram till straffpunkten och gjorde inget misstag. Ledningsmålet var ett faktum – men därefter var det hemmalagets match. 

Erik Björndahl träffade tidigt ramverket, men skulle få sin revansch innan halvtidsvilan. Örebroanfallaren gjorde sitt första allsvenska mål när han tryckte in kvitteringen efter kalabalik i Mjällbys straffområde. 

1–1 var ställningen i halvtid, men Örebro fortsatte att föra matchen vilket skulle ge resultat. I minut 52 fälldes Robin Book utanför Mjällbys straffområde. Domaren blåste frispark. Nahir Besara tog ansats och placerade bollen vackert bakom Marko Johansson i bortamålet. 

”Nära att dra ljumsken”

Jake Larsson, som endast hade befunnit sig på planen i en minut, fasställde sedan slutresultatet 3–1. 

– Insatsen var bra. Vi är modigare framåt i dag, säger målskytten Nahir Besara till Dplay. 

Örebro hade inför mötet endast gjort fem mål på åtta matcher. 

– Det var dags att få tyst på kritikerna. Jag sköt frisparkar hela träningen i går. Jag var nära på att dra ljumsken. Därför var det väldigt skönt att sätta den i dag, säger Besara och fortsätter: 

– Vi är starka som lag och individuellt. Vi visste att vi kunde vända. Det kändes som att det var vår match från sekund ett. 

Mjällbys andra raka förlust – Lantz besviken 

Mjällby har efter fyra segrar i följd nu två raka förluster. Tränaren Marcus Lantz är besviken.

– Vi har gjort bättre insatser. Det var en rättvis seger, det ska jag inte sticka under stolen med. Vi skapade lite chanser i andra halvlek men hade otur att de gjorde 3-1 när vi hade vår bästa period. Vi fick inte grepp på dem och vi vet om att det är svårt med närkampsspelet på konstgräs. Örebro är ett bra lag och de är skickliga på konstgräs. Vi var inte helt hundra den här gången, konstaterar Lantz i Dplay. 

Närmast för Mjällby väntar Elfsborg på Strandvallen på torsdag. Lantz är revanschsugen.

– Det blir en helt annan match och det är dags för oss att ta tre poäng efter två raka nederlag. Elfsborg ska få sig en tuff match! expressen

Related posts

lämna en kommentar