Muamer Tankovic och David Fällman i bråk i omklädningsrummet


Efter avslutningen på fjolårssäsongen och med nyförvärv som Abbe Khalili så såg Hammarby på papperet ut som en titelutmanare inför årets säsong. 

Men Hammarby har inte varit i närheten av samma höjder som de nådde under fjolårssäsongen. Inför måndagskvällens möte med IFK Göteborg låg Bajen på tionde plats, med 11 inspelade poäng på åtta matcher. 

För att haka på i toppen var en seger mot Blåvitt önskvärd, men förutom Alexander Kacaniklic konstspark så lös de stora chanserna med sin frånvaro för Hammarby under de inledande 45 minuterna och spelet var blekt. 

Tankovic och Fällman rök ihop i halvtid

Att Hammarby kände frustration över sin insats blev tydligt under halvtidsvilan. Dplays bilder från Bajens omklädningsrum visade hur Muamer Tankovic och David Fällman hade en hetsig diskussion om spelet och de var till synes inte inte överens.

Enligt tränare Stefan Billborn handlade det om meningsskiljaktigheter gällande det defensiva arbetet. 

– Blåvitt får komma fem mot tre men så får det inte se ut. Det var någon som tyckte att om man tappar boll så måste man jobba hem och det tycker jag är helt okej att han säger, säger Billborn. 

– Sen tror jag att den som tjafsade inser att han borde ha sprungit hem. Men jag upplevde att de behövde tjafsa lite. Jag köper det. 

Muamer Tankovic menar att konflikten löstes på ett bra sätt. 

– Vi var inte nöjda med första halvlek. Så när vi kom in i omklädningsrummet var det mycket frustration. Vi gick igenom det vi skulle göra, vi gick igenom det som män och det blev bra till slut, säger han och fortsätter: 

– Det händer att man tappar boll, alla tappar bollar. Det gäller att vinna tillbaka den bara. 

Är du oroad över tabelläget? 

– Det är en konstig säsong. Det är inte bara för oss det går knackigt, det är många lag som ska vara där uppe det går knackigt för. Det går inte att sätta fingret på.  

David Fällman:

– Det var en bra diskussion. Ibland tycker man det inte var okej. Det var en bra diskussion med allihopa. Vi är en bra grupp. Därför är det ännu tyngre när vi tappar en sådan här match.

Stefan (Billborn) sa på presskonferensen att diskussionen handlade om ”tappar man bollen måste man jobba hem”. 

– Men tappa inte bollen då… I sådana lägen. Alla utom Davor (Blazevic) kan göra det bättre. 

Imad Khalili såg ut att rädda Bajen

I början av den andra halvleken såg Hammarby fortsatt blekt ut, men så tog Gustav Ludwigson en uppoffrande löpning ner mot kortlinjen, hann först till bollen och serverade Imad Khalili till 1-0.   

Det såg länge ut att bli matchens enda mål, men icke. Precis i slutet av matchen fick Emil Holm promenera över hela planen och in i Bajens straffområde. Där fälldes han av Mads Fenger och på den efterföljande straffen satte Hosam Aiesh 1-1. expressen

Related posts

lämna en kommentar