Juventus nära titeln – efter Ronaldos show


Efter en mållös första halva spräckte Cristiano Ronaldo tidigt i andra halvleken nollan på straff.

Målsparken från elva meter kom efter det att domaren efter VAR-granskning hade blåst för hands när Ronaldos skott träffat Lazioförsvararen Bastos armbåge.

Bara minuter senare kom 2–0, när han och Paulo Dybala kom helt fria från nästan halva plan. Dybala passade bollen till sin lagkamrat, som inte kunde missa det vidöppna målet – Ronaldos 30:e mål för säsongen.

Han har tidigare vunnit skytteligorna i Spanien och England och kan nu enligt nyhetsbyrån AFP bli den förste spelaren att vinna skytteligan i tre av de fem stora europeiska ligorna.

”Hjälper laget vinna”

– Rekord är alltid viktiga, men lagets seger är ännu viktigare, säger Cristiano Ronaldo till Sky Sport.

– Jag hjälper laget att vinna, det är viktigt att ta hem titeln. Det återstår fyra matcher och vi vet att Serie A är svår att vinna.

Det stora hotet mot en skytteligatitel är Lazios Ciro Immobile, som reducerade på straff i Turin. Det hjälpte inte hans lag, förra ligatvåan som bara har tagit en poäng på de fem senaste matcherna och inte längre är ett reellt hot mot Juventus.

Med fyra omgångar kvar att spela leder Juventus Serie A åtta poäng före Inter. Seger borta mot Udinese på torsdag, samtidigt som jagande Inter, Atalanta och Lazio alla tappar poäng innebär att Juventus nionde raka inhemska ligatitel är säkrad.expressen

Related posts

lämna en kommentar