Semedo dömd i spanien för fem års fängelse


Semedo kom till Villarreal sommaren 2017 men succén uteblev och det blev endast fem matcher i klubben. Säsongen 2018/19 spenderade han på lån för Huesca och Rio Ave och förra året valde han att skriva på för grekiska storklubben Olympiakos. 

Men under sin tid i Spanien valde han att fokusera på allt annat än fotboll. 

Släpptes mot borgen 2018

Football-Espana rapporterar att han, under fredagen, dömdes till fem års fängelse. Dessutom får han inte vistas i Spanien på åtta år. Det slog en tingsrätt i Valencia fast efter att åklagaren kunnat bevisa en rad kriminella gärningar mittacken hade begått under sin tid i landet. Bland annat ska han ha stått anklagad för snatteri, ofredande, kidnappning, utpressning och ett mordförsök.

Ruben Semedo spenderade under 2018 fem månader i fängelse för mordförsöket men släpptes fri efter att ha betalt 300 000 kronor i borgen under pågående rättsprocess. Tillsammans med två andra män ska 26-åringen ha kidnappat en man, bundit fast och sedan misshandlat honom brutalt. Senare begav sig gärningsmännen till offrets lägenhet för att stjäla pengar.

Spelade U21-EM

Spelarens agent, Catia Balde, berättade i en tidigare intervju med brittiska The Sun att Semedo föll ett offer för en konspiration 

– Spelarens karriär har smutsats ner. Låt oss hoppas att det är ett fall utan seriösa konsekvenser, sade Balde då. 

Försvarsspelaren Ruben Semedo har representerat landslaget i U21-EM i Polen 2017. Samma år värvades han till Villarreal för 150 miljoner kronor. expressen

Related posts

lämna en kommentar