Jacob Une Larsson galna självmål bäddade för Elfsborg-seger


Matchen på Borås Arena var böljande inledningsvis. I minut 34 slog Jesper Karlsson inlägget som Per Frick styrde in i mål – men domaren flaggade för offside. 

– Jag är aldrig offside där. Jag tror att den tar på en Djurgårdsspelare, men det är sånt som händer. Skitsamma, säger Frick i Dplay. 

Han får medhåll av Dplays expert

– Det borde ha blivit mål. Sviert Heltne Nilsen var i offsideposition, men han påverkade inte spelet, säger Jon Persson. 

Dråpligt självmål

Djurgården hade under stora delar av den andra halvleken en enorm press mot Elfsborgsmålet. 

Med fem minuter kvar försökte Aslak Witry från distans. Skottet var ordentligt pressat, men smet precis utanför Rönnings stolpe i Elfsborgsmålet. 

I stället var det Elfsborgs som skulle ta ledningen. 

Johan Larsson slog ett inlägg som Jacob Une Larsson bröstade in dråpligt bakom Djurgårdens målvakt Per Kristian Bråtveit. 

Fyra poäng efter Peking

Det ofattbara självmålet var ett faktum. 

– Det är ett totalt missförstånd i Djurgårdsförsvaret, säger Dplays Tommy Åström. 

– Jag tycker att han (Bråtveit) ska stå kvar i målet. Det finns ingen som helst anledning för honom att gå ut så där. Han kommer helt fel och får ta på sig det där målet, säger fortsätter Dpays expert Alexander Axén. 

Matchen slutade 1–0. 

– Det är ingen match som man betalar pengar för att se. Vi måste steppa och kan inte räkna med att ett självmål räddar oss varje gång, säger Johan Larsson i Dplay. 

I och med vinsten befinner sig Elfsborg endast fyra poäng efter serieledande Norrköping. 

– Jag tycker det inte känns bra överhuvudtaget. Vi har ett alldeles för dåligt tryck i den första halvleken. Det känns hårt att förlora efter ett sådant där mål, säger Thomas Lagerlöf, tränare i Djurgården, i Dplay. expressen

Related posts

lämna en kommentar