Fixa 5G till alla i Sverige så vi slipper tjafset om fiber


Varför kan inte Telia eller någon annan aktör installera 5G över hela landet på varje kvadratmeter så det blir ett slut på allt tjafs med vad och vem man ska ansluta sig till för att få bästa tänkbara uppkoppling.

Detta är ett landsbygdsproblem, stora tätorter och städer klarar sig alltid. Som det är nu skickas det ut erbjudanden från höger och vänster. De enda som tjänar på detta är entreprenörfirmor med traktorgrävare som ska gräva ner alla fiberkablar över Sveriges landsbygd, och mycket pengar vill de ha.

Bestämmer man inte sig i första skedet är chansen borta. Nog borde väl 5G räcka åt ett ordinärt hushåll även om de har ungdomar hemma som laddar hem filmer som de tänkta leverantörerna alltid påpekar för att få ner sin kabel i backen?

Sverige var en gång ett föregångsland för den här tekniken med Ericsson i täten, men har nu tappat tempo och nu ligger vi sist i ledet av de industrialiserade länderna. I Sydkorea talar de redan om 6G!

Så snälla Svenska staten sätt ner foten och bestäm er, och gör det nu!

Eoqarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar