Avslöjar: Sugita förlänger – men HIF vill ha honom


Det var inför årets allsvenska säsong som Sirius plockade in Yukiya Sugita på lån från iranska klubben Tractor – dit han värvades från Dalkurd sommaren 2018. 

Väl i Uppsalalaget har japanen gjort stor succé. Mot serieledaren Norrköping i går bjöd han på uppvisning med två mål i 4-2-segern. Totalt har det blivit fyra fullträffar på allsvenskans nio första matcher för 27-åringen. 

Om tre dagar löper låneavtalet ut och framtiden för Sugita har varit oviss. Nu kan Expressen avslöja att han stannar i Sirius fram till 31 augusti. Den iranska ligan kickar igång 20-21 september och klubbarna ska nu vara överens om förlängningen.

HIF sugna redan i vintras 

Vad Expressen erfar jagas dessutom Sugita av en hel drös med klubbar, såväl utomlands som i allsvenskan. Bland annat ska Helsingborg ha hört sig för. HIF var intresserade av Sugita redan i vintras och klubbens chefsscout Adil Kizil känner ju japanen väl efter deras gemensamma tid i Dalkurd. 

Expressen har sökt Kizil utan framgång. expressen

Related posts

lämna en kommentar