Anders Lindegaard osannolik hjälte för Helsingborg


Falkenbergs möte mot bottenkonkurrenten Helsingborg hade allt. 

Efter fyra minuter tog Edi Sylisufaj emot bollen och drog i väg ett skott som satt i krysset – ett riktigt drömmål. 

Helsingborg jagade en kvittering men sakande de heta målchanserna och första halvleken slutade 1-0.

I den andra halvleken fortsatte gästande HIF sin press och gick för 1-1. 

Då kom kallduschen. 

Van den Hurk målskytt igen

Matthew Garbett kom med ett inspel som Ravy Tsouka försökte rensa undan – men i stället styrde backen in bollen i eget mål. 

– Det får inte bli så att man träffar bollen på det här sättet. Det är olyckligt och jobbigt för HIF, säger experten Christoffer Andersson i Dplay. 

Med tio minuter kvar fick Helsingborg in en reducering när Anthony van den Hurk tog emot bollen i straffområdet, höll undan backen och placerade in 2-1. Det var hans andra mål den här säsongen. 

Sedan gick HIF mot kvittering. Men det såg länge att gå mot en förlust. 

”En besvikelse att vi inte vinner”

I matchminut 89 fick Helsingborg en hörna och målvakten Anders Lindegaard beordrades att gå upp i offensiv straffområdet. 

Lindegaard nådde högst av alla och nickade in 2-2 – och vild glädje bröt ut. 

– Det är inte ofta man ser det. Det är helt fantastiskt att en målvakt kan komma upp. Han får ingen markering. Han får en fri yta och det är ett väldigt bra nickavslut. Han skarvar in den perfekt vid bortre stolpen. Det är en bra hörna av Martin Olsson också, säger Christoffer Andersson. 

Anders Lindegaard: 

– Det är mitt första mål i karriären. Det kändes fantastiskt. Vi har bra kontroll över matchen och det är en besvikelse att vi inte vinner. Vi sade till varandra efter 2-2-målet att nu går vi för det och var ganska nära att sätta 3-2, säger poängräddaren. expressen

Related posts

lämna en kommentar