Kiese Thelin om framtiden: ”Inte inställd på det”


Sedan ett par matcher tillbaka är det två gamla MFF-hjältar som huserar ihop på topp i den himmelsblåa dressen. Isaac Kiese Thelin återvände på lån redan i vintras, Ola Toivonen kritade på tidigare i somras. 

De två storväxte anfallarna bytte av varandra i VM och känner varandra väl. I torsdags gjorde Toivonen sitt första mål i återkomsten när han nätade i segern borta mot Östersund. 

MFF-fansen drömmer förstås om att samarbetet ska fortsätta även nästa år, men då måste Kiese Thelin och Malmö FF komma överens om en fortsättning ihop med den belgiska storklubben Anderlecht. 

Inte mätt på utlandet 

En öppning för Kiese Thelin skulle kunna vara att han är nybliven tvåbarnsfar till tvillingar, men det är något han själv skjuter ner. Han har fortfarande inte gett upp ett nytt utlandsäventyr.

– Jag fyllde nyss 28 och har många år kvar. Jag är inte inställd på att vara kvar på ett och samma ställe. Avtalet går ut i januari och det är det som jag förhåller mig till. Nu när jag blivit pappa fokuserar jag ännu mer på nuet än tidigare. 

Jag tänkte att det kanske var tvärtom för dig, att du i och med barnen vill stadga dig på hemmaplan?

– Jaha du tänker så. Alltså det är väl klart att man inte väljer vilken klubb som helst nu när vi är fyra i stället för två. Jag har inte funderat på det, men det är givetvis skönt att vara i trygga Sverige också, säger han och tillägger:

– Samtidigt vet vi om att karriären inte är så lång, men jag får ta det längre fram.  

”Det är positivt för MFF så klart” 

I MFF-truppen kryllar det av pappor. Jonas Knudsen fick barn nyligen, Fouad Bachirou väntar samma sak till vintern. Även om Kiese Thelin inte har några planer på att stadga sig i Malmö redan nu tror han att MFF kan dra nytta av så pass många spelare har barn och familj i Skåne. 

– Det är bara att titta i vårt lag, det är ju massor av pappor! Christiansen, Rieks, Berget, Nielsen, Dahlin… Alla har barn här känns det som! De som är lite äldre vill nog stanna här så det är positivt för MFF så klart.

LÄS MER: Tomasson om Nalic: ”Lägstanivån för låg”
LÄS MER: Kiese Thelins lättnad: ”Jätteskönt för mig”expressen

Related posts

lämna en kommentar