Efterlängtat för HIF:s Al Hamlawi: ”Obeskrivligt”


Det var i 81:a minuten som Assad Al Hamlawi i onsdags gjorde sitt tredje inhopp för Helsingborgs IF i årets allsvenska. Den här gången skulle anfallaren spela en betydande roll borta mot IFK Göteborg. 

Hemmalaget var i ledning och såg ut att gå mot tre poäng på Gamla Ullevi när Al Hamlawi slog till på stopptid efter ett kliniskt avslut fri med Giannis Anestis – hans första fullträff i den rödblåa dressen. 

– Det var jätteskönt. Något man längtat efter verkligen! Känslan var obeskrivlig, utbrister 20-åringen.

”Jag låter Olof bestämma”

Efter att ha svarat för hela 14 mål på 17 framträdanden i division 2-klubben Ängelholm i fjol värvades Al Hamlawi till HIF i augusti – men hösten blev en besvikelse för spelaren som led av skadebekymmer. Den allsvenska debuten blev därför först i år. Ingen start än så länge, men Ängelholmssonen vill inte sätta press på tränaren Olof Mellberg. 

– Klart att man vill spela från start, men Olof vet bäst så jag låter honom bestämma. 

Vad säger du om Olof som tränare?

– Han är jättebra och väldigt bestämd. Han vet vad som ska göras och jag har fått en del beröm av honom vilket är väldigt roligt så klart. 

Omställningen från division 2 till allsvenskan, hur har den varit? 

– I början var det väldigt tufft, man var tvungen att hinna ifatt och så, men till sist kom man i gång och nu känns det bra. 

Du provspelade med Östersund förra sommaren innan du valde HIF. Varför blev det Helsingborg och inte ÖFK?

– Jag kände att Helsingborg är en bra klubb och det är ju inte långt ifrån Ängelholm där jag kommer ifrån så man får ingen hemlängtan, haha. 

”En boost för oss – tvärtom för Falkenberg” 

Efter HIF:s usla start med noll mål på de fem första matcherna har laget på de tre senaste fighterna spelat 2-2 borta mot Djurgården, hemmabesegrat AIK med 2-0 och nu senast fått med sig en pinne från Gamla Ullevi efter Al Hamlawis sena balja. 

Nu väntar Falkenberg på bortagräs under söndagen – ett Falkenberg som släppte in Djurgårdens segermål i 93:e minuten i onsdags. 

– Vårt mål mot Göteborg var ju en boost för oss medan det nog var tvärtom för Falkenberg, men vi ska inte underskatta dem. Konkurrensen mellan lagen i allsvenskan är väldigt hård, det skiljer inte så mycket i kvalitet så det gäller att vi är på tårna och fortsätter jobba hårt, avslutar anfallaren. expressen

Related posts

lämna en kommentar