Angelica Bengtsson om problemen under utomhussäsongen


Med ett säsongsbästa på 4,52 meter och blygsamma 4,33 i lördagens Stavtourtävling i Täby famlar Angelica Bengtsson efter formen.

27-åringen har testat med olika ansatser och bytt mellan mjuka och stumma stavar i jakten på den rätta känslan i sin stavhoppning – den som gjorde att hon satte nytt svenskt utomhusrekord på 4,80 på VM i Doha förra året.

Men inför ödsliga läktare har det varit svårt hitta den rätta gnistan.

”Lever för publik”

TT: Det kanske är lättare att tända till på Diamond League än på Tibblevallen?

– Det är nog det. Jag är verkligen en hoppare som lever för publiken och det har nog varit svårare än vad jag har velat erkänna från början, säger Bengtsson.

TT: Vad gör publiken med dig när du hoppar?

– Jättemycket. Då gör atmosfären så att man är inställd på hundra hela tiden. Men nu när man går förbi en person så tänker man: ”Oj, nu åkte anspänningen lite högre upp”.

Levererar ändå

En som däremot har levererat trots publikstoppet är Michaela Meijer som är världstvåa med sitt säsongsbästa på 4,72.

– Det är klart att man vill ha publik. Det är ju halva grejen. Men jag är glad att vi får tävla och komma ut och köra över huvud taget. Sen tycker jag att vi är ett gött gäng, vi hejar på varandra och lyckas skapa stämning här tillsammans ändå. Jag är bara glad att vi får vara ute och tävla, säger Meijer.

På ett åskådartomt Tibblevallen vann hon på 4,63 efter tre misslyckade försök på 4,76 – som hade inneburit nytt personligt rekord och världsårsbästa.

Örgrytehopparen fick vara världsetta i en vecka innan slovenskan Tina Sutej hoppade 4,75 i Ljubljana för två veckor sedan.

LÄS MER: Slog till med monsterhopp – svenskan bäst i världen i årexpressen

Related posts

lämna en kommentar