Anders Tegnell verkar prata för döva öron


Ungdomar och stockholmare trivs bäst i flock. Nu i covid-19-tider är det helt förkastligt, men det har de inte förstått.

När man lyssnar på Anders Tegnell när han säger att man ska ta nästa buss när den man tänkt sig är full pratar han för döva öron. Det som händer är att man inte bryr sig ett skvatt utan pressar in sig på just den man tänkt sig, det får bära eller brista. I väldigt många fall brister det.

Likaså med badstränder. Har en familj bestämt sig för en badstrand är det stört omöjligt att byta till en annan om det finns skuggan av en chans att klämma in sig. Någon social distansering är det inte tal om. Går det så går det.

Ungdomarna träffas oftast i de grupper de brukar umgås i, och det är många på samma ställe och någon social hänsyn tas inte. De stormar in i shoppingcentran och andra offentliga inrättningar utan pardon. De tror tydligen att de är odödliga, men kanske inte den de möter eller kommer kontakt med är det.

Sedan har vi alla krogar och privata fester där det spårar ur totalt efter några öl och drinkar. Då börjar ryggdunkningarna och hängandet. Smittorisken är totalt bortglömd, men kritiskt alarmerande. Inte konstigt att baksmällan aldrig ger sig, kanske någon undrar, men då är det för sent.

Helgearbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar