Prins Carl Philip gjorde comeback – succé direkt i Masters Cup


Prins Carl Philip är tillbaka i racingen efter nästan 22 månaders uppehåll. I första loppet i Porsche Carrera Cup körde prinsen i mål på en nionde plats efter att ha startat längre bak i fältet.

Men i mästerskapet i mästerskapet, Masters Cup för förare över 40 år, vann prinsen en meriterande seger.

När Magnus Öhman och Thomas Karlsson tvingades bryta och Christoffer Bergström fick punktering var prinsen i ledning i cupen. En ledning som han behärskat kunde behålla hela vägen in i mål.

Detta är inte första gången som prins Carl Philip tar en seger på racingbanan i Falkenberg. Det var också där han tog sin första och hittills enda seger i STCC, 2015.

– Det är kul att vara tillbaka. Det ska bli spännande och kul att få komma ut och köra, sa prinsen till Viasat inför tävlingen. 

Regerande mästaren tog ledningen

Att det skulle kunna räcka hela vägen till en seger i Masters Cup vågade han dock inte riktigt tro på. 

– Det finns många i startfältet som kört Carrera Cup i många år och som har betydligt mer erfarenhet av bilen än vad jag har. 

Detta till trots kunde alltså prins Carl Philip vinna en skön seger i sin debut, även om det i själva Carrera Cup som sagt blev blott en nionde plats i det första loppet. 

Den regerande mästaren Lukas Sundahl ledde från start till mål och tar ledningen i Porsche Carrera Cup. Han siktar på att ta hem en tredje totalseger på raken. Han följdes av Pontus Fredricsson och Robin Hansson.

Gästförarna Thed Björk och Andreas Mikkelsen körde in på en femte- respektive sjundeplats.expressen

Related posts

lämna en kommentar