Hotet mot Barcelona – riskerar bli som Milan eller Man United


Sent under torsdagskvällen säkrade Real Madrid sin 34:e ligatitel när man hemmaslog Villarreal. 

För Barcelona kan säsongen med andra sluta med ett fiasko. Klubben är sedan tidigare ute ur spanska cupen och har ödesmöte mot Napoli i Champions League (1-1) i början av augusti. 

Storstjärnan Lionel Messi var förbannad efter hemmaförlusten mo Osasuna och i intervjun efteråt höll han inte igen. 

– Den här matchen representerar hur vi har spelat hela året. Vi har varit ett ojämnt och svagt lag. Madrid gjorde vad de behövde genom att vinna sina matcher, vilket är imponerande, men vi hjälpte dem på vägen. Vi måste vara kritiska till hur vi spelat, där vi börjar med spelarna och sedan tittar på resten av klubben. Vi måste ta ett djupt andetag och rensa våra huvuden på allt som har hänt sedan december. Om vi spelar så här kommer vi att förlora mot Napoli, sade Messi. 

Ger löfte till Messi

Nu talar även Victor Font ut. Han har sedan 2013 förberett sig på att ställa upp som presidentkandidat för storklubben. I en intervju med BBC säger Font att Barça står inför en generationsväxling, renovering av hemmaarenan Camp Nou och dessutom måste de återhämta sig ekonomiskt efter coronakrisen. 

– Klubbarna i Premier League är välorganiserade. Ägarna där investerar rätt mycket pengar. Vi måste återhämta oss, annars riskerar Barcelona att bli som AC Milan eller Manchester United, säger Victor Font och syftar på att nämnda giganterna inte har vunnit respektive ligatitel på över sju år. 

Faktum är att Milan vann Serie A senast 2010/2011 och United vann Premier League 2012/2013. 

Victor Font är den ende kandidaten som officiellt kommer att ställa upp mot Josep Maria Bartomeu i nästa års presidentval. Det har tidigare spekulerats om Joan Laportas vilja att ställa upp, men hittills finns det ingenting officiellt kring det. Laporta var klubbpresident när Barcelona hade sin storhetstid under Pep Guardiola och vann allt som går att vinna säsongen 2008/2009. 

– Vi vill att han (Messi) ska förstå att om jag vinner (valet) så kommer vi se till att han får de bästa förutsättningarna han kan få för att vinna ett par Champions League-titlar innan han avslutar sin karriär, säger Victor Font. expressen

Related posts

lämna en kommentar