“Härligt att få lite mer utrymme”


Äppelbacken är Ockelbos nyaste bostadsområde med nio sjönära tomter vid Bysjöns norra strand. Arbetarbladet berättade i våras att endast en fastighet fanns kvar ute till försäljning. Nu har även den sålts – till paret Emil Ivarsson 26 och Maja Qvarnström 24.

Paret är född och uppvuxna i Ockelbo men har spenderat de senaste åren i Umeå, där Maja studerar till jurist och Emil till byggnadsingenjör. När de i våras haft sin tredje månad av hemundervisning till följd av coronaviruset började de fundera på framtiden.

– Vi satt hemma och var uttråkade. Emil satt mest och ritade hus för att fördriva tiden, och när vi sen såg att det fanns en tomt ledig på Äppelbacken tänkte vi att: “Vi kan ju faktiskt flytta hem, vi är ju snart klar med skolan”, säger Maja.

Processen gick fort och efter två veckor var alla papper påskrivna.

Vad var det ni föll för på Äppelbacken?

– Det var ett väldigt bra läge med sjöutsikt. Sen var tomten färdig med vatten och avlopp, vilket är skönt att ha klart innan man börjar arbetet, säger Emil.

Huset kommer bli en enplansvilla på 150 kvadratmeter med tre sovrum och två badrum.

– Vi hoppas att kunna påbörja markarbetet och grunden nu i höst och sedan hoppas vi att huset färdigt nästa år, säger Emil.

– Det vore fint att kunna fira julen 2021 där, säger Maja.

Men innan paret kan flytta in i sitt hus väntar slutspurten i studierna. För Maja återstår en termin, medan Emil har två terminer kvar.

– Förhoppningsvis kommer vi kunna göra så mycket studier som möjligt på distans i Ockelbo och samtidigt arbeta på huset. Just nu har vi ett boende på 20 kvadratmeter att dela på i Umeå, så det kommer bli härligt att få lite mer utrymme, säger Maja.

Mer läsning – Äppelbacken

LÄS ÄVEN: Pensionären Gittan byggde nytt hus i Ockelbo: “De flesta i min ålder brukar flytta till lägenhet”

LÄS ÄVEN: Stopp för lyxboende i Ockelbo – detaljplan överklagad igen

LÄS ÄVEN – DEBATT: Äppelbacken kommer inte att privatiseras

LÄS ÄVEN – DEBATT: Nej till gräddhylla på Äppelbacken!arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar