Ebba Andersson visade superform i Från botten till Sockertoppen


I slutet av juni satte Frida Karlsson ett nytt rekord i det klassiska Hallstatestet som är en 1800 meter lång bana upp för Hallstaberget i Sollefteå, där medellutningen ligger på tolv procent.

Ebba Anderssons tidigare rekord på tiden 8,56 var därmed utraderad. 

”Tiderna blir enligt tradition inte officiella men enligt uppgifter ska rekordet ha slagit med god marginal”, skrev Sollefteå Kommun på Facebook.

Karlsson har banrekordet

På lördagen genomfördes tävlingen Från botten till sockertoppen. Ebba Andersson, som tävlar för Piteå, vann på det nya tävlingsrekordet 9,01. 

Karlsson banrekord ligger därmed kvar, men Andersson ser möjligheten att ta tillbaka tronen. 

– Jag är nöjd med dagens insats. Det var ett tag sedan jag jag sprang här men jag tycker att jag lyckades hålla jämna steg. Det var en av mina bättre tider och någon gång i framtiden kommer jag lyckas sätta nytt personligt rekord även här, säger 23-åringen i ett pressmeddelande. 

Säsongen förstördes av knäskada

Det gamla rekordet sattes av Anna Hedström 2019 på tiden 10.05. Den tiden passerades även av Sofia Henriksson, Piteå Elit, på 9,26 under lördagen. 

Ebba Andersson visar därmed en bra form inför skidsäsongen som är planerad att sätta igång om vanligt i slutet av november med tävlingar i finska Ruka. 

Efter det väntar tävlingshelger i Lillehammer, Davos och Dresden innan det är dags för Tour de ski.

Ebba Anderssons gångna säsong förstördes till stora delar av en knäskada, men avslutades lovande med flera pallplaceringen i världscupen. expressen

Related posts

lämna en kommentar