Byggföretag i konkurs – sista årsredovisningen tre år gammal: “Ser ut som slarv”


Företaget arbetade med att bygga och montera trähus samt olika former av snickeri. Enligt Eva Nordenskiöld, vars firma fått i uppdrag att avveckla företaget, ska företaget inte ha sänkts av coronapandemin.

LÄS ÄVEN: Sportreseföretag från Sandviken knockat av corona: “Tanken var att det skulle lyfta”

I stället ska det röra sig om ett företag som varken skött sin ekonomi eller sina papper på lång tid.

– De har inte lämnat in årsredovisningen på något år. Och ställföreträdande för bolaget har ännu inte hört av sig trots att jag sökt personen, säger hon.

Den senast inlämnade årsredovisningen är från 2017. Det året hade företaget en nettoomsättning på strax över 250 000 kronor. Men Eva Nordenskiöld kan inte svara på om det finns några tillgångar kvar alls i företaget, eftersom redovisningarna saknas.

Sedan den nuvarande vd:n, en person boende i Sandvikens kommun, tog över bolaget har ingen årsredovisning lämnats in.

– Det är ganska vanligt att det blir så här. Att driva företag är inte lätt. Även om man är en duktig snickare kanske man inte har tid eller ork att hantera papper eller vet när papper ska skickas in och dylikt, säger Eva Nordenskiöld.

Företaget hade säte i Vallentuna tills för några år sedan då den nuvarande ägaren förvärvade verksamheten. Numera är adressen Storvik. Företaget har skulder till flera olika aktörer men har nu alltså gått i konkurs.

Enligt Eva Nordenskiöld är det i nuläget oklart om skulderna kommer kunna betalas av eller inte.

Tidningen har sökt företagets vd för en kommentar, tyvärr utan framgång.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar