Aubameyang stor hjälte för Arsenal mot Manchester City


Efter förlusten i ligan mot Tottenham minskade Arsenals chanser att nå en Europaplats drastiskt.

I FA-cupen har Arsenal en ny chans – där vinnaren belönas med en plats till Europa League. 

I semifinalen väntade dock tufft motstånd i form av Manchester City som dominerade bollinnehavs-statistiken inledningsvis. 

Men det var Arsenal som hade de farligaste chanserna. Pierre-Emerick Aubameyang hade ett utmärkt läge efter 15 minuter spelade, men skotten gick rakt på City-målvakten Ederson. 

Avslutade kliniskt

Men bara minuter senare fick stjärnanfallaren en ny chans – och den här gången missade han inte. Nicolas Pépé svepte ett läckert inlägg över hela Citys backlinje och vid den bortre stolpen stod Aubameyang som kliniskt avslutade via stolpen och in i mål. 

Ställningen var 1–0 halvlek och i den andra halvleken fortsatte Manchester City att dominera matchen, men Arsenal var farliga i sina kontringar – vilket skulle ge resultat. 

United eller Chelsea väntar i finalen

Kieran Tierney slog bollen som landade perfekt på Pierre-Emerick Aubameyangs fötter och anfallaren kunde placera in 2–0-målet bakom Ederson. 

Därefter inledde Manchester City en intensiv press i jakt på en reducering, men Arsenals låga backlinje såg till att de farliga chanserna uteblev.

Och efter sju tilläggsminuter stod det klart: Arsenal är klart för final i FA-cupen. 

Där väntar antingen Manchester United eller Chelsea som gör upp i den andra semifinalen under söndagen. 

– Hela laget hjälpte till i försvaret, inte bara den sista linjen. Alla måste försvara och fajtas för laget. Det är så man lyckas. Jag har förstått att fotboll handlar om att överleva, och det gjorde vi i dag, säger mittbacken David Luiz till BT sport. 

Finalen spelas den 1 augusti. expressen

Related posts

lämna en kommentar