Tim Rönning av skadad när Elfsborg mötte Häcken


Målvaktstalangen Tim Rönning har varit en nyckelspelare i att Elfsborg fått en drömstart på allsvenskan med sju raka matcher utan förlust. Men i torsdagskvällens bortamöte mot Häcken tvingades han av plan. 

Efter knappa kvarten spelad satte sig Rönning för första gången i straffområdet. Han såg groggy ut och tog sig för ansiktet. Han kikades till av lagläkare men reste sig efter ett tag och fortsatte spela. Innan klockan han ticka över tjugo spelade minuter satte sig Tim Rönning sig ned på nytt, innan han linkade av planen rakt ut i omklädningsrummet. 

Det visade sig senare handla om en migränattack.

”Kasta i papperskorgen”

In kom i stället Mathias Dyngeland som fick göra sin allsvenska debut för Elfsborg. Han fick dock ingen rolig dag på jobbet. Dyngeland släppte nämligen in hela sex bollar, fler än Rönning släppt in på de tidigare sju matcherna – sammanlagt. 

– Det är en match vi måste lära oss vissa delar av, men samtidigt måste vi lägga det mesta i papperskorgen och bara gå vidare. Det går inte att älta det här när det är så tätt med matcher, säger tränaren Jimmy Thelin. 

Mittbacken Leo Väisänen:

– Det hände. Nu släpper vi det här och går vidare.expressen

Related posts

lämna en kommentar