Peter Jihde gör comeback – kommenterar padel för Viaplay


Niklas Jihde är ett bekant ansikte som programledare i Viaplays Premier League-studio men hans bror Peter har hållit sig borta från sport i tv-rutan för det mesta den senaste tiden.

Peter Jihde jobbade tidigare bland annat som programledare under fotbollsmästerskap och höll i TV4:s VM-studio 2010. Fem år tidigare, 2005, gjorde han sin sista match som kommentator.

Det blir det dock ändring på nu. 

När World Padel Tour avgörs i Madrid i helgen är det Peter Jihde som är kommentator i Viaplays sändningar.

Peter Jihde kommenterar padel

– Jag har varit på kyrkogård, kört ut bröd, jobbat på ålderdomshem, men det här är det bästa sommarjobb jag någonsin haft, lätt, säger Jihde i ett pressmeddelande.

Även om han varit programledare flera gånger har han inte kommenterat på 15 år.

– Hemligheten är att lyckas stötta den bild som berättar allting, för de allra flesta ser vad som händer. Och man kan stötta på olika sätt. Genom ett gallskrik, någon värdefull fakta eller en fråga till expert. Det finns olika sätt att jobba på, men det viktiga är att assistera bilden, säger Jihde.

Jihde tycker att padel är som ett slags ”schack med boll”. Han ser fram emot tävlingen i helgen som han ska kommentera tillsammans med padelspelaren Bahrak Soleymani.

– Det ska bli jäkligt kul att kommentera, och dessutom få göra det med Baharak Soleymani som är Sveriges bästa padelspelare alla kategorier, säger Peter Jihde.

LÄS MER: ”Familj, vänner och grannar spelar – alla pratar padel nu”
LÄS MER: Jonas Björkman guidar: Så spelar du padeltennis som ett proffs
LÄS MER: Bittra rivaler i tennis – gör nu succé i padelexpressen

Related posts

lämna en kommentar