Oskar Lindblom nominerad till Bill Masterton Trophy


Lindblom är en av tre kandidater till utmärkelsen, som går till den spelare i ligan som visat vad man kallar för största ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang.

De andra två kandidaterna är Bobby Ryan, Ottawa Senators, och Stephen Johns, Dallas Stars.

Oskar Lindblom tvingades avbryta säsongen i december när han efter en läkarundersökning fick beskedet att han hade drabbats av skelettcancer.

Han genomgick en lång cellgiftsbehandling under vintern och våren och berättade i en exklusiv intervju med SportExpressen härom veckan att behandlingen nu var avslutad och att han siktar på en comeback i Philadelphia Flyers och NHL nästa säsong.

– Mitt immunförsvar är fortfarande inte helt återställt, så jag måste ta det lite lugnt under den närmaste tiden. Men det är en fantastisk känsla att ha avslutat cellgiftsbehandlingen och känna att nu är vi klara med det här, uppgav han.

Skulle Oskar vinna Masterton Trophy blir han den tredje svensken att belönas med priset.

Vinnaren kommer att presenteras i samband med semifinalspelet under Stanley Cup i september. Exakt datum är inte fastställt.

Anders Hedberg fick ta emot trofén efter sin sista säsong i New York Rangers 1984-85 och Robin Lehner röstades fram som vinnaren för sin kamp för mental hälsa 2018-19 när han tillhörde New York Islanders.

Matthews nominerad till Lady Byng

NHL presenterade också under torsdagen de tre kandidaterna till Lady Byng Trophy, som går till den toppspelare i ligan som visar bästa sportsmannaanda och  respekt gentemot motståndarna.

De tre kandidaterna är: Nathan MacKinnon, Colorado, Auston Matthews, Toronto och Ryan O´Reilly, St. Louis.

Aleksander Barkov, Florida, vann priset ifjol och William Karlsson, Vegas, tog hem utmärkelsen 2018.

LÄS MER: ”Verkligen glad att hon tvingade mig”
LÄS MER: Glädjebilderna – är tillbaka på isen igenexpressen

Related posts

lämna en kommentar