Örebro SK straffas med böter efter mörkade sjukdomsfallen


Inför Örebros bortamöte mot Sirius i början av juli blev flera av ÖSK:s spelare illamående och kräktes. 

Dock blev detta allmän kännedom först när Örebrotränaren Axel Kjäll berättade om detta efter matchen. Inte ens Sirius kände till sjukdomsfallen och i Svensk Elitfotboll (Sef) regelverk av genomförande av matcher under covid-19 framgår det att hemmalagets läkare ska godkänna alla som är på arenan.

Sef såg allvarligt på det inträffade och Örebro anmäldes till Svensk elitfotbolls disciplinutskott. 

Hårda kritiken mot Örebro

ÖSK fick dessutom utstå hård kritik för sitt agerande. 

Dplays kommentator Jonas Dahlquist skrev ”Låt mig bara summera det här med Örebro SK som kom med sjuka spelare: Otroligt jävla korkat” och den allsvenska lagläkaren Sverker Nilsson som sitter i Svenska fotbollförbundets medicinska kommitté menade att en fadäs till liknande denna skulle kunna stoppa allsvenskan helt och hållet. 

– Det är fullständigt oacceptabelt. Och att det händer nu är ju helt vansinnigt när vi har alla ögon på oss från alla håll och kanter. Skulle det hända flera sådana här grejer så får ju Folkhälsomyndigheten komma in och säga att nu är det stopp för spel i allsvenskan, damallsvenskan, superettan och elitettan.

Örebro döms till böter 

Nu har domen kommit – och Örebro tvingas böta 50 000 kronor. 

– Ett enigt disciplinutskott kom fram till att påföljden i det här fallet blir böter. Bötesbeloppet fastställdes till 50 000 kronor, säger Ove Sjöblom, ordförande i disciplinutskottet, till Fotbollskanalen.expressen

Related posts

lämna en kommentar