Leeds United tillbaka i Premier League – efter 16 år


I början av 1990-talet vann Leeds United sin tredje och senaste ligatitel och var under det kommande decenniet en av Premier Leagues bästa klubbar. De nådde sin topp säsongen när de säsongen 2000/01 nådde semifinal i Champions League och hade spelare som Rio Ferdinand, Harry Kewell och Robbie Keane. 

Men det som såg ut som en färd mot toppen var egentligen början på deras golgatavandring. 

De investerade tungt i nya spelare, men det innebar ekonomiska bekymmer för klubben. De tvingades först sälja av sina stjärnor innan de 2004 åkte ur Premier League. De ekonomiska problemen kvarstod och 2007 åkte de ner i den engelska tredjedivisionen. 2010 tog de sig tillbaka till The Championship, men har inte lyckats ta klivet upp till finrummet igen. 

Förrän nu. 

Leeds är tillbaka i Premier League efter 16 år

Under Marcelo Bielsas ledning har Leeds tagit kliv efter kliv och på torsdagskvällen satte de sig i ett gyllene läge för uppflyttning när de slog Barnsley med 1-0. 

Allt de behövde var en poäng i sina två sista matcher eller ett poängtapp från andraplacerade WBA. Det sistnämnda kom redan på fredagskvällen. 

WBA hamnade tidigt i underläge borta mot Huddersfield efter mål från Chris Willock. Men de kom tillbaka i slutet av den första halvleken med ett mål ur misstänkt offsideposition från Dara O’Shea. 

WBA jagade desperat efter ytterligare ett mål, men det ledde endast till ett 2-1-mål från Huddersfield som ser till att Leeds nu är tillbaka i Premier League till nästa säsong. 

https://twitter.com/LUFC/status/1284193849678737408

expressen

Related posts

lämna en kommentar