Islands Rurik Gislason utsågs till snyggast i VM 2018


När Island gjorde sitt första VM-slutspel någonsin 2018 så ställdes de mot tuffast möjliga motstånd direkt i form av Lionel Messis Argentina. 

Matchen slutade med ett osannolikt kryss efter mål från Alfred Finnbogason och en straffräddning från Hannes Halldorsson. 

Gislason kallades för ”VM:s snyggaste spelare”

Gislason, för närvarande klubblös efter ett par år i 2. Bundesligalaget SV Sandhausen hade flera år av spel i den danska högstaligan bakom sig när han tog plats i den isländska VM-truppen, men var tämligen okänd innan sitt inhopp mot Argentina. 

Men de 27 minuter han gjorde på planen förändrade det fullständigt. 

Han gick från drygt 30 000 följare på Instagram till över 300 000 på några dagar och kallades för ”VM:s snyggaste spelare” och jämfördes med skådespelarhunken Brad Pitt i flera medier, allra flest i Sydamerika. 

Livet förändrades snabbt för Gislason som överröstes med erbjudanden som såväl modelljobb som andra – mer ekivoka – förslag. 

– Det var vissa som ville att jag skulle donera mina spermier, säger han till den isländska sajten Visir.

Gislason om livet efter VM-kaoset: ”Motbjudande”

Trots att det gått över två år sedan inhoppet mot Argentina påverkas Gislason fortsatt av den uppmärksamhet som uppstod kring hans utseende under VM 2018.  

När det var som mest flydde han till Miami för att få lugn och ro, men icke. Folk kände igen honom och ville ta selfies med honom överallt. 

Senare upplevde han en liknande grej i Brasilien, där han upptäckte under en semester att folk stod utanför hans hotell för att kunna ta en bild på honom. 

Han blir fortsatt ofta kontaktad om modelljobb och av fans, framför allt från Ryssland och Argentina. Gislason berättar att han har lite svårt att hantera uppmärksamheten kring sig. 

– Det är svårt att prata om det utan att framstå som en skitstövel. Men det är motbjudande för mig att prata om det här. Jag känner mig som en dålig människa, säger Gislason. 

Som mest hade Gislason över 1,2 miljoner följare på Instagram, nu är han nere på 800 000. 

– Siffrorna gick ner när jag började lägga ut bilder på min flickvän. Jag vet inte varför. 

 

https://www.instagram.com/p/BrV85TXHFOR/?hl=sv

expressen

Related posts

lämna en kommentar