Hamza Marhri, 19, dog när han tränade fotboll själv. Han var en av Sollentuna P19:s bästa spelare.


Sollentuna FK har sorg.

I söndags avled Hamza Marhri som spelade i klubbens P19 akademi.

Hamza Marhri tränade själv nära hemmet i Jordbro i södra Stockholm när han började känna sig yr.

– Han tog lite vatten och ramlade ihop på planen och dog. Hans hjärta stannade, säger Erik Börjesson, sportchef för P14–P19 i Sollentuna FK.

Hamza Marhri bodde i Jordbro och var inne på sin andra säsong i Sollentuna.

P19-tränaren Amin Fally beskriver Hamza som en naturkraft som öste in mål.

Hamza Marhri öppnade den här säsongen väldigt bra och gjorde tre mål på de tre inledande matcherna.

– Han var vår målskytt mot Brage när vi förlorade i slutet av juni med 3–1. Det känns ofattbart att Hamza inte finns med oss längre, säger Erik Börjesson.

Tränade stenhårt

Hamza Marhri spelade i Vasalund när han hörde av sig till Sollentuna och ville komma och provträna.

– Han var lite slö och otränad. Han såg inte ut som en fotbollsspelare när han kom till oss, säger Amin Fally. Men skenet bedrog, i den kroppen fanns en fantastisk fotbollspelare. 

Hamza Marhri tränade stenhårt för att komma i form.

– Han tränade både själv och med laget. Han åkte kommunalt i en och en halv timme till varje träning, säger Erik Börjesson. Han levde verkligen för fotbollen. Den betydde allt för honom.

När Sollentuna spelade mot Haninge i division 1 under onsdagskvällen hedrades Hamza Marhri. 

– Speakern pratade om Hamza, vi höll en tyst minut och lagen bar sorgeband, säger Erik Börjesson. Många av hans lagkamrater fanns också på plats på matchen för att hedra hans minne.

”Många av lagkamraterna grät”

Sollentuna är skakat efter dödsfallet på den unga fotbollstalangen.

– I måndags samlades stora delar av P19-laget. Vi pratade om Hamza och om alla roliga stunder vi haft tillsammans. Många av hans lagkamrater grät och har svårt att förstå att han inte finns med oss längre, säger Erik Börjesson.

Av värmeljus gjorde Hamza Marhris lagkamrater ett H och en en nia, som var hans nummer i laget. På straffpunkten lade laget en boll.

– Hamza var så artig och trevlig. Alla älskade honom, även föräldrar till andra killar i laget har hört av sig och varit förtvivlade, säger Erik Börjesson.

Hamza Marhri hade fått prova på att träna med Sollentunas A-lag.

– Jag frågade honom inför den här säsongen vad han hade för mål. Hamza sa att han skulle vinna skytteligan i U19 och sedan skulle han satsa på att få ett kontrakt med vårt A-lag, säger Amin Fally.

Nu är Sollentunas unga talang död.

– Han sa att han skulle komma tillbaka till hösten i superform. Han lovade mig att leverera ännu mer. Nu blir det inte så. Hans hjärta stannade på den plats han älskade mest, på fotbollsplanen. Det är så sorgligt och hemskt. Våra tankar går till Hamzas familj och hans anhöriga, säger Amin Fally.

19-åriga Hamza Marhri begravdes i går torsdag på Österhaninge begravningsplats.expressen

Related posts

lämna en kommentar