Hammarby vände och undvek ett nytt fiasko


Det var viktiga poäng som stod på spel inför dagens möte mellan Kalmar FF och Hammarby. Bajen som haft en tung säsongsinledning och hemmalaget som hade fyra raka förluster i bagaget. 

Det var Kalmar som inledde piggast och i den åttonde minuten skickade Isak Magnusson kaxigt in 1-0-målet. Ett något stukat Hammarby repade sig dock precis innan halvtid då Paulinho stod för kvitteringen. 

Paulinho bakom vändningen 

I andra halvlek tog de grönvita över alltmer. Men det dröjde ändå till 73:e matchminuten innan de tog över ledningen genom Gustav Ludwigsson. Paulinho stod för ett fint avvägt inlägg som Ludwigsson bara behövde sätta pannan på bollen. 

Den sistnämnde fortsatte att vara pigg framåt och i slutminuterna fick Sebastian Ring syna det röda kortet efter ett försök att stoppa Ludwigssons framfart. 

Hammarby vann matchen med 2-1 och Kalmar FF åkte på femte raka förlusten. 

Ludwigson: ”Enorm lättnad” 

Och matchhjälten var nöjd efter prestationen: 

– Jag är enormt lättad. Vi pratade innan matchen om att gå ut och göra en bra prestation och så kommer vi få en god kväll i Kalmar. Nu kan vi njuta lite, säger Ludwigson i Dplay. 

Han fick även frågan om det hunnit bli frustrerat i laget efter den tröga säsongsstarten:

– Det är väl så säsongen sett ut hittills men vi blir starkare i varje situation och tror på det vi gör. Till slut lyckas vi vända matchen och vinna. Jag är grymt imponerad över hur vi lyckas hantera situationen. Vi känner mycket press, det är ganska uttalat att vi vill slåss om guldet i år och då är det alldeles för dåligt med åtta poäng.expressen

Related posts

lämna en kommentar