City är en spelvärd spik i jakten på en ny cuptitel | Tips och odds


Bästa spikarna

City en spelvärd spik i jakten på ny cuptitel

1. ARSENAL–MANCHESTER CITY 2

Båda lagen vilade viktiga spelare i veckan för att komma väl förberedda till FA-cupsemifinalen på Wembley. Manchester City är dock minst en klass bättre än Arsenal för tillfället (vann med 3–0 i båda mötena i ligan) och tvåan ser ut att bli en mycket spelvärd spik.

Spelschemat gynnar EL-jagande Spurs

12. TOTTENHAM–LEICESTER 1

Tottenham var slitet mot Newcastle i onsdags men lyckades ändå vinna med 3–1, mycket tack vare anfallsstjärnan Harry Kanes briljans. Nu har man en vilodag mer än Leicester, som ser ut att saknar flera viktiga spelare.

Leeds jagar välförtjänt avancemang till PL

13. DERBY–LEEDS 2

Leeds var mycket nära uppflyttning till Premier League förra säsongen men föll på målsnöret. Den här säsongen är det troligen dags för storlaget att ta klivet tillbaka till fotbollens finrum. Derby kommer från tung förlust och är borta från kvalstriden – får svårt att ta poäng.

Skrällvarningarna

Vidöppen match – kan sluta hur som helst

6. PRESTON–BIRMINGHAM 2

Preston har tappat kvalplatsen som såg så säker ut i vintras och även om en liten chans fortfarande finns kvar känns play off mycket avlägset. Blir klar favorit mot ett Birmingham som kan vara på gång efter att man sparkat managern Pep Clotet. Bra värde i bortasegern.

Inställningen avgörande för resultatet

9. BLACKBURN–READING 2

Blackburn föll tungt i veckan och därmed är den lilla kvalchansen borta. Risken finns att spelarna känner att säsongen är över och kan ha problem att hitta rätt inställning. Inte heller Reading har något speciellt att spela för men kan mycket väl skrälla till.

Fler vilodagar ger Chelsea fördel i FA-cupen

10. MANCHESTER UNITED–CHELSEA 2

United såg slitet ut mot Southampton i måndags och tappade in 2–2 i slutminuterna. Spelade match i går och har därmed två dagar kortare vila än Chelsea inför cupsemifinalen på Wembley. Givet gardera ettan då.

1. ARSENAL–MANCHESTER CITY 2

Stjärnlaget visar klassen. Manchester City-managern Pep Guardiola vilade som väntat flera nyckelspelare i veckans segermatch mot Bournemouth. Superstjärnan De Bruyne satt till exempel kvar på bänken hela matchen för att vara väl förberedd till det här mötet. Även Arsenal vilade ett par spelare mot Liverpool. Här talar ändå klassen för City-seger på Wembley.

2. NORWICH–BURNLEY 2

Inställningen räcker långt. Burnley-managern Sean Dyche får verkligen ut max av sitt skadedrabbade lag och har dessutom haft marginalerna med sig de senaste veckorna. Saknar bl a kaptenen Mee och mittfältaren Cork. Nedflyttningsklara Norwich hade inte ett enda skott på mål mot Chelsea i tisdags och managern Farke gav flera egna produkter speltid. x2 bör räcka.

3. FULHAM–SHEFFIELD WEDNESDAY 1

Laddar för kvalspel. Fulham hade behövt vinna toppmötet med WBA i veckan för att på allvar vara med och utmana om en direktplats till Premier League. Nu väntar med 99% sannolikhet kvalspel och kanske tar man chansen att vila viktiga spelare under de två sista omgångarna. Sheffield har inget att spela för men har visat bra moral och inställning i de senaste matcherna. Gardera ettan!

4. HULL–LUTON 1

Orkar hemmalaget resa sig? Vad hände egentligen med Hull i tisdags? Hela 0–8 mot Wigan och laget riskerar att åka ur The Championship. Frågan är om managern McCann kan motivera sina spelare att resa sig efter en sådan smäll. Luton har lika många poäng och båda lagen är högmotiverade att gå för seger och det kan bli chansrik avslutning om det är oavgjort. 12 på kupongen?

5. MIDDLESBROUGH–CARDIFF 2

Motivationsfördel i kvaljakten. Middlesbrough har vunnit två av de tre senaste och det räcker med stor sannolikhet till nytt kontrakt. Cardiff besegrade Derby i ”sexpoängsmatch” i veckan och har bra grepp om sista kvalplatsen till Premier League. Har blivit bättre och bättre sedan Neil Harris tog över som manager. Bör vara mer motiverat och poängchansen är bra.

6. PRESTON BIRMINGHAM 1

Vidöppen match – gardera favoriten. Preston var länge ett topplag men sett tilll tio senaste matcherna är det bara Birmingham och Hull som tagit färre poäng. En kvalplats känns mycket avlägsen. Managerlösa Brimingham bröt förlustsviten senast och har en av divisionens bästa spelare i Jude Bellingham. Preston blir överstreckat, ta gärna med tvåan.

7. SWANSEA–BRISTOL CITY 1

Båda lagen i behov av seger. Trots endast en poäng på två senaste matcherna har Swansea chansen att snuva rivalen Cardiff på den sista kvalplatsen. Viktige backen Naughton avstängd efter utvisning senast. Bristol City är också med och slåss om en kvalplats. Måste dock vinna båda sina matcher och ha tur med övriga resultat. Fördel hemmalaget. 12 på större system.

8. QUEENS PR–MILLWALL 2

Fördel Millwall i derbyt. Millwall har inga stjärnor men inställningen håller högsta klass och det är sällan laget gör en dålig prestation. Efter två raka segrar har man bara två poäng upp till Cardiff på sista kvalplatsen. Nu väntar London-derby mot ett Queens Park Rangers som inte har mycket att spela för tabellmässigt. Med normal insats har Millwall bra poängchans. x2 bör räcka.

9. BLACKBURN–READING 1

Inställningen avgörande. Efter förlusten mot Millwall i veckan är Blackburn borta från kvalstriden. Har svarat för en bra säsong trots tunga skador på defensiva spelare och bäste offensiva spelaren Bradley Dack. Inte heller Reading har något att spela för och inställningen till matchen blir avgörande. Blackburn ser ut att bli klar favorit – känns givet att gardera.

10. MAN. UNITED–CHELSEA 1

Spelschemat gynnar ”bortalaget”. Matchen spelas på Wembley. United är missgynnat av spelschemat och har två vilodagar mindre än Chelsea inför matchen. Chelsea besegrade Norwich knappt men säkert i veckan men har ingen toppform. Ska ändå ha kapacitet att utmana United och tvåan ser ut att bli klart streckvärd som skräll.

11. BOURNEMOUTH–SOUTHAMPTON 1

Motivationen räcker långt. Bournemouth svarade för inspirerad insats mot Manchester City och skapade en hel del målchanser. Poäng hade inte varit helt orättvist. Här är det bara seger som gäller och man har också fördel av en extra vilodag. Southampton är i hygglig form men har inte mycket att spela för i tabellen. Motivationen bör räcka långt för Bournemouth.

12. TOTTENHAM–LEICESTER 1

Längre vila gynnar Spurs. Tottenham är på väg upp i form och stjärnanfallaren Kane ser bättre och bättre ut efter fotskadan. Saknar fortsatt avstängde mittbacken Dier. Har fördel av att ha en vilodag mer än Leicester. Bortalaget föll ihop totalt mot bottenlaget Bournemouth. Viktige mittbacken Caglar Soyuncu är avstängd och viktiga spelare dras med skadeproblem.

13. DERBY–LEEDS 2

Säsongen över för Derby? Wayne Rooney gav bort bollen när Derby släppte in 1–2 mot Cardiff senast och det målet innebär att Derby i stort sett är borta från kvalstriden. Leeds kan säkra Premier League-platsen och kommer troligen vara mer motiverat än hemmalaget. Har också högre klass på truppen och tvåan är en tänkbar spik.

Systemförslagen

1024 rader

1. X

2. X2

3. 12

4. 12

5. X2

6. 12

7. 1X

8. X2

9. 12

10. 1X

11. 1X

12. 1

13. 2

1 536 rader

1. 2

2. X2

3. 12

4. 12

5. X2

6. 12

7. 1X

8. x2 

9. 12

10. 1X2

11. 1X

12. 1

13. 2expressen

Related posts

lämna en kommentar