Villarreals svensk Filip Jörgensen möter Real Madrid


Familjen Jörgensen från Lomma valde när sonen Filip var 12 år gammal att flytta från Skåne till Mallorca för att testa på livet utomlands. GIF Nike–fostrade Jörgensen, som tidigt bytte till MFF, flyttade sedan åter tillbaka till Mallorca fyra år senare för att satsa på sin målvaktskarriär.

Det gick så pass bra att han blev upptäckt av Villarreals scouter och bytte till La Liga-lagets ungdomsakademi – nu är han uttagen i bruttotruppen till matchen mot Real Madrid på Santiago Bernabeu, där huvustadslaget vid seger kan säkra ligatiteln före Barcelona.

Jörgensen var innan flytten till Spanien en del av Malmö FF:s mycket framgångsrika P02–lag, där exempelvis sju av elva startande spelare i en landskamp kom från MFF.

LÄS MER: 15-åringen hyllas som ”ny Messi”
LÄS MER: Vill dumpa elva spelare – plus Christian Eriksen
LÄS MER: ”Manchester United planerar chockdrag”expressen

Related posts

lämna en kommentar