Talangens stora show – i debuten från start


Kort inför matchstart meddelade Häcken att Jasse Tuominen saknades i matchtruppen på grund av sjukdom. I hans ställe valde Andreas Alm att kasta in talangen Patrik Wålemark, 18, från start för första gången i en allsvensk match. 

Det var till en början en mycket jämn match mellan Häcken och Elfsborg på Bravida Arena. Elfsborg inledde till och med starkast och styrde spelet första halvtimmen. 

Sedan ville en viss debutant annorlunda. Patrik Wålemark gick i backen strax utanför offensivt straffområde två minuter innan pausvilan. Utan några som helst bekymmer stegade han sedan själv fram och knorrade in sitt första allsvenska mål i det bortre krysset. 

Fixade straff – klev åt sidan

Två minuter senare assisterade han Gustav Berggren till 2–0 med en elegant slagen hörna. 

Och även om matchen rent spelmässigt var jämn till en början även i den andra halvleken var det här Patrik Wålemarks afton. Efter att ha varit nära att sätta dit 3–0 på egen hand kunde i stället Alexander Söderlund peta in returen. Ett mål som innebar spiken i kistan, men också andra assisten i matchen för just Wålemark. 

Minuterna senare gick Wålemark själv omkull i straffområdet och domare Kristoffer Karlsson pekade bestämt på straffpunkten. Den här gången fick Wålemark dock stå ut sidan för Daleho Irandust, som kyligt rullade in 4–0 i nät. 

Häcken hann även med att göra både 5–0 och 6–0 innan slutsignal ljöd, vilket gav förlösande tre poäng till BK Häcken, som annars hackat i säsongsinledningen och haft svårt att få i gång målskyttet.

För Elfsborgs del innebar det säsongens första förlust. De sex insläppta målen var dessutom ett fler än de antal mål som laget släppt in på de tidigare sju matcherna – sammanlagt.expressen

Related posts

lämna en kommentar