Stjärnorna kan spela SHL-hockey – efter NHL:s beslut


Fredrik Händemark skrev på för San José, Örebros forward Mathias Bromé skrev på för Detroit, och Frölundas back Theodor Lennström skrev på för Edmonton.

Samtliga kan alltså nu inleda i SHL.

Efter beslutet från NHL har möjligheten nu öppnat sig på riktigt.

Men för den sakens skull är det inte helt spikat att de återvänder en vända i höst, bara för att tillstånd givits från NHL.

– Nej, SHL ska godkänna det också. Vi har möte i kväll och har det på agendan då, säger Sylvegård.

Det låter som att det skulle kunna bli en realitet nu.

– Som det ser ut kan han spela med oss. Jag har pratat med hans agent också, och fått positiva signaler. Men både SHL och San José ska tycka att det är en bra idé. Men jag har helt klart förhoppningar.

”Katastrof om han inte spelar”

För Malmö Redhawks del innebär det att man köper sig tid i sin jakt på en ny förstacenter.

Även om man bara skulle få Fredrik Händemark fram till starten av NHL 20/21, så är det inget snack om att man kommer att plocka in sin tidigare lagkapten.

– Han är en Malmökille, även om han inte är härifrån. Det är klart vi kommer att ta in honom om SHL och San José säger att vi får. Det skulle vara en katastrof för honom om han inte spelar hockey mellan mars och en NHL-start i december eller januari.

Spelarna som skrivit NHL-kontrakt, som hade avtal med sin SHL-klubb är de ovan nämnda spelarna. Men även Rögles Kodie Curran hade ett avtal i Europa.

Det är dock inte helt enkelt i hans fall, eftersom han redan innan kontraktsskrivningen med Anaheim Ducks hade brutit sitt SHL-kontrakt i Ängelholm för att skriva på för Avangard Omsk i KHL.

Alexander Holtz.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Ett annat beslut som påverkar SHL är att spelarna som draftas i höst inte kommer att kunna skriva NHL-kontrakt.

Normalt sett kan spelarna som tingas i den årliga draften skriva ett NHL-kontrakt till och med den 15 juli, trots att de har avtal i Europa.

Så blir inte fallet i år, utan talanger som Alexander Holtz i Djurgården och Lucas Raymond i Frölunda, kommer att spela SHL-hockey i vinter, oavsett vad som sker i draften.

 

LÄS MER: Sommaranalys Malmö: ”Kan någon övertala honom?”
LÄS MER: Ranking: 25 bästa nyförvärven i hockeyallsvenskan
LÄS MER: Se SHL-lagen ladda upp – med Expressen Premiumexpressen

Related posts

lämna en kommentar