Henok Goitom hjälte – klackade in segermålet mot Sirius


Det blev en tillknäppt tillställning på Friends arena mellan AIK och Sirius. 

I den första halvleken hade Sirius mycket boll men svårt att spela sig förbi AIK:s intensiva press.

Båda lagen hade också svårt att skapa målchanser men AIK:s ledningsmål kom till sist i den 75:e minuten efter en tids spelövertag i den andra halvleken. 

Ett långt inlägg nådde Heradi Rashidi som fick ner bollen till Sebastian Larsson som styrde den vidare till Henok Goitom.

Med ryggen mot mål tog inte Goitom emot bollen utan klackade den bara vidare in i mål, förbi Lukas Jonsson.

Per Karlsson historisk för AIK

Resultatet stod sig matchen ut och en spelare som byttes in i slutet för att försvara AIK:s ledning var Per Karlsson. Det innebär att Karlsson gjorde sin 396:e match för AIK och därmed har spelat flest matcher i klubben genom tiderna.

– Det är svårt att ta in. Jag ska verkligen sätta mig hemma i kväll och minnas tillbaka lite grann. Jag har ett ganska bra matchminne och jag kan nog minnas tillbaka på de flesta matcherna. Men i kväll ska jag sätta mig ner och njuta lite, säger Per Karlsson efter matchen.

Han säger att han ska fira rekordet med whisky i kväll.

– Det har varit en japansk whisky som jag haft hemma vid fina tillfällen, men den är slut nu. Jag vet inte riktigt vad det blir i kväll.

– Det känns fantastiskt. Jag har förstått, och många har sagt det till mig, att det är ett rekord som blir svårslaget i modern tid. Konung vet jag inte om jag känner mig som, men i vilket fall, jag vill bli ihågkommen som en vinnare. Nu pratar jag som att jag ska sluta, men den som har rekordet ska bli ihågkommen som en vinnare. Det är väl därför jag håller på och det driver mig även om jag är 34 år.

Rikard Norling hyllar Per Karlsson

Sirius tränare Henrik Rydström är besviken på lagets insats.

– Vi hanterade inte AIK:s aggressivitet bra, vi hanterade inte deras presspel bra. Det fanns inget spel från vår sida, vi tappade vår defensiva stabilitet och AIK hittar in mellan oss och gör mål. AIK tar en välförtjänt seger i en köttig match. Så är fotbollen ibland, säger Rydström.

– Man får vara glad att det inte var publik som betalade så mycket pengar för de hade varit besvikna.

Segern kommer lägligt för AIK som kände av pressen efter några sämre resultat.

– Det gjorde vi, säger Henok Goitom. 

– Trycket utifrån kände vi, speciellt nu när alla har sociala medier. Det är inte som på 90-talet utan nu finns allting tillgängligt, det känns som att alla har ens telefonnummer. Vi förstod mot Sirius när vi ska vara senioraktiga och det är segrar som ger en tålamod.

AIK:s tränare Rikard Norling håller med sin lagkapten.

– Jag slår av allt vad som handlar om att ta in information utifrån när det är sådana här situationer. Jag är noggrann med att fatta egna beslut och inte bli populistisk. Jag vet att vi kanske inte har den kraften i oss, nu är allt okej, men nästa match går vi för tre poäng. Vi måste fortsätta fightas innan vi kan tänka på att släppa loss, säger Rikard Norling.

Han hyllar också sin historiske mittback.

– Det som är speciellt med Per Karlsson är att allting bara är AIK rent på honom, så där. Han kör inte äventyr utomlands eller kommer tillbaka. Han är bara ren. Jag tror att han går högt upp, väldigt högt upp. Kanske topp, säger Norling.expressen

Related posts

lämna en kommentar