Ebba Andersson funderade på att sluta i samband med knäskadan


Det var under en löptur på ett landslagsläger i Bruksvallarna som Ebba Andersson föll och slog i knät, bara en vecka innan säsongspremiären i fjol. Det var även samma knä som hon opererade 2016.

Skadan satte stopp för stora delar av 23-åringens tävlingssäsong förra året. I en intervju med Aftonbladet berättar Andersson att hon ett tag funderade på att avsluta karriären.

– När jag skadade mig nu så kände jag verkligen, är det värt det? Jag ringde till mamma, grät på telefon och sa att jag inte visste om jag pallar det här. Gå genom en sådan sak igen. Det är andra gången jag skadar knät, jag har varit med om rehabträning tidigare, säger hon till tidningen. 

– Men som tur är så vände det, jag skulle inte reagerat så starkt om det inte betydde så mycket.

”Det är dags för en seger”

I comebacken gjorde stjärnan bra i från sig och i Tour de ski tog hon sig upp på pallen direkt. Men inför sista etappen av Tour de ski vaknade hon på morgonen upp förkyld och tvingades bryta.

Nu har Ebba Andersson tröttnat på allt oflyt och vill kliva längst upp på pallen.

– Det jag drömmer om nu är att allt ska gå mer problemfritt. Jag har haft motgångar och sjukdomar som har kommit väldigt olägligt. Men jag drömmer självklart också om att prestera bra på VM. Och att vinna en världscupstävling, det är dags för en seger, säger hon till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Johaugs skrällsvar: ”Jag hade inte valt att åka skidor då”
LÄS MER: Åtta åkare som har valt att lägga skidorna på hyllan
LÄS MER: Stjärnans beslut: Mörkade dotterns födsel i en månadexpressen

Related posts

lämna en kommentar