Astrit Ajdarevic tar timeout frånb Djurgården och fotbollen hela juli


När Djurgården besegrade IFK Göteborg den 12 juli gjorde man det utan Astrit Ajdarevic i truppen.

Han hade fått ledigt av klubben.

Den 30-årige mittfältaren saknades även i onsdagsmatchen mot Falkenberg och klubbens sportchef Bosse Andersson sa nyligen så här angående frånvaron:

– Han har fått ledigt. Det är i samförstånd. Vi får se om han kommer tillbaka i nästa vecka.

Men nu står det klart att det inte blir något mer spel den här månaden. Astrit Ajdarevic tar en timeout från fotbollen juli ut, meddelar Djurgården på sin hemsida. Samtidigt bryter huvudpersonen själv tystnaden, även om det fortfarande är oklart vad som ligger bakom pausen. 

– Till alla mina vänner som hört av sig senaste tiden kan jag hälsa att jag och min familj mår bra. Jag kommer att ta en paus från fotbollen för att förhoppningsvis snart återvända fullt motiverad för att göra det jag älskar mest. Tack för all förståelse Henke, Bosse och resten utav laget. Tills dess lycka till laget, säger Ajdarevic.

Astrit Ajdarevic tar en timeout från fotbollen

Pausen innebär att Astrit Ajdarevic missar de allsvenska matcherna mot Elfsborg, Östersund och AIK.

Enligt Bosse Anderssons har han och vd:n Henrik Berggren haft en tät dialog med Ajdarevic, där man har pratat om hur man ska kunna skapa de bästa möjliga förutsättningarna för spelaren.

– Astrit har fått ledigt från fotbollen under juli. Det är ingen dramatik i det, Astrit mår bra men ibland kan man behöva ett break i livet och vi som arbetsgivare och Astrit själv som spelare är överens om att en timeout under juli blir ett bra upplägg för honom. Sedan tar vi det vidare därifrån, säger Andersson.

 

LÄS MER: Förvirringen: ”Vi sa åt domaren och han bara: Oj”
LÄS MER: Efter ryktena – Emil Forsberg får övergångsförbud
LÄS MER: Licensblundern: ”Sökt två gånger och blivit nekad”

LÄS MER: Allt du behöver veta inför allsvenskan 2020expressen

Related posts

lämna en kommentar