Sergio Agüero kan förlänga med Manchester City


Manchester City är på väg att förlänga med Sergio Agüero.

Den 32-årige argentinaren har diskuterat ett kontrakt med klubben, berättar den ansedde Times-journalisten Duncan Castles i podcasten The Transfer Window.

– Agüero har ett år kvar på kontraktet och det har varit diskussioner om hans framtid och om han kanske ska hem till Argentina. Jag kan berätta att det redan har pågått diskussioner mellan klubben och Sergio Agüero om en kontraktsförlängning, säger Duncan Castles.

Castles berättar också att klubben är så angelägen om att behålla Agüero att han kan räkna med en hisnande sign on-bonus.

– Över 20 miljoner euro (motsvarande 207 miljoner kronor) är summan som jag har fått höra, säger han.

– Man kan förstå varför City vill göra det. Gabriel Jesus har inte klarat av att ta hand om startplatsen som anfallare.

Sergio Agüero på väg att förlänga med City

Agüero hade till en början problem med att få förtroende från tränaren Pep Guardiola. De problemen är dock lösta sedan länge och Agüero har slagit flera rekord i Premier League de senaste åren, bland annat som ligans bäste utländske målskytt någonsin.

Ett nytt kontrakt underlättas också av Cas (idrottens skiljedomstol) besked om att Manchester City får spela i Champions League nästa säsong.

– Det finansiella har blivit mycket lättare nu när Manchester City har Champions League-fotboll nästa säsong och kan förvänta sig att spela i Champions League de kommande säsongerna, säger Duncan Castles.

Sergio Agüero har gjort 16 mål på 24 matcher i Premier League den här säsongen. I Champions Legue har han gjort tre matcher och två mål.

 

LÄS MER: ”En skam, en katastrof – cirkusdörren öppen”
LÄS MER: Vändningen: Manchester City slipper avstängning
LÄS MER: Storklubbarna som gör upp om miljardaffärenexpressen

Related posts

lämna en kommentar