Real Madrid kritiseras – efter Kosovare Asllanis presentation


CD Tacón tog sig upp till spanska högstaligan i fjol och kort därefter meddelade Real Madrid att de tar över laget för att bilda klubbens första damlag.

Klubben påbörjade satsningen genom att värva in svenska stjärnorna Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson som största namn.

Säsongen i spanska ligan, innan coronapandemin, gick tungt för Tacón. Nykomlingarna låg tia av 16 lag när säsongen tvingades avslutas. I sista seriematchen föll man med hela 9-1 mot serieledarna Barcelona.

Nu, ett år efter Real Madrid tillkännagav sitt intåg, har namnbytet gått igenom. Något som enligt uppgifter i andra medier ska ha kostat cirka tre miljoner kronor.

I måndags genomgick alla spelare läkarundersökning och fotograferades innan första träningen på tisdagen.

”Inte som förväntningarna”

Presentationen gav inte det eko som många trodde.

Fansen förväntade sig en presentation med större mediepåverkan, med hänsyn till den långa väntan på att de ska följa efter de stora ligaklubbarna och skaffa ett damlag”, skriver Mundo Deportivo.

Premiären levde medialt inte upp till förväntningarna (en uppdatering på hemsidan efter klockan nio på kvällen var den första nyheten på dagen)”, skriver Marca.

Åtta nya namn har hittills anlänt till klubben, bland annat värvas Kenti Robles in från Atlético Madrid.

– Tiden är inne för att bygga ett lag man kommer vara väldigt stolt över, säger ordföranden Florentino Pérez, enligt TT, och har målsättningen att bli ett av världens bästa lag.

Landslagsstjärnan och stora Real Madrid-supportern Kosovare Asllani är stolt över att trä på sig nya klubbtröjan.

Historia är skriven. Grattis till alla unga tjejer som drömmer om att spela för sitt favoritlag, det är inte omöjligt längre”, skriver hon på Instagram.

 

LÄS MER: Ilskan mot Gareth Bales gest: ”Har han ingen värdighet?”
LÄS MER: Henrik Lundqvist: ”Tror inte att nån gått igenom detta tidigare”

 

LÄS MER: Josefine Öqvists svåra sorg efter systerns död

 

https://www.instagram.com/p/CCoBv0il0O2/

 

LÄS MER: Här är spelschemat för damallsvenskan 2020

expressen

Related posts

lämna en kommentar