Liverpool föll mot Arsenal – kan inte slå poängrekordet


Mästartiteln är säkrad sen länge.

Men Liverpools motivation försvann inte för det. Våren 2018 vann Manchester City ligatiteln efter en magnifik säsong, som summerades med tidernas poängrekord.

Den senaste tiden har Jürgen Klopp haft siktet inställt på att bräcka Citys 100-notering. Men den drömmen krossades under onsdagskvällen på Emirates Stadium i norra London. De gästande mästarna tog förvisso ledningen genom Sadio Mané, men Arsenal skulle komma att vända på allt, och det redan i den första halvleken.

Ironiskt nog för Liverpool var det lagets två defensiva generaler som stod för varsina misstag. Först stod Virgil van Dijk för en svag hemåtpass, som snappades upp av Alexandre Lacazette. Fransmannen rundade Alisson i målet och skickade in 1-1.

Arsenal besegrade Liverpool med 2-1

Strax innan halvtid var det dags igen.

Den här gången var det målvaktens tur att servera en motståndare bollen.Målskytt: Reiss Nelson.

– Det ätr oväntat att det är de två som gör misstagen. De har ju varit Liverpools stabilaste spelare, säger kommentatorn Anders Bjuhr i Viaplay.

I inledningen av den andra halvleken rasade Arsenallägret över att Trent Alexander-Arnold fick vara kvar på planen. Högerbacken gick med sträckt ben in med dobbarna före i Bukayo Sakas ben, men domare Paul Tierney nöjde sig med ett gult kort.

Arsenal vann matchen med 2-1 och Liverpools tredje förlust för ligasäsongen var ett faktum. I och med resultatet kan Liverpool, med två matcher kvar att spela, som mest komma upp i 99 poäng den här säsongen.

– Det är klart att de tycker att det är surt. Och Klopp är irriterad över prestationen, säger Viaplays expert Jonas Olsson i sändningen.expressen

Related posts

lämna en kommentar