Julia Karlernäs kvitterade sent mot serieledarna


Orji Ebere är glödhet. Linköpings nyförvärv hade inför dagens bortamöte med Piteå gjort tre mål på tre matcher. Det var också hon som skulle göra matchens första mål i slutet av första halvlek, den här gången var hon framme med pannan.

Mötet mellan toppklubbarna var jämnt, men även Piteå fick håll på besökande Linköping.

Pålitliga målskytten Nina Jakobsson kunde kvittera när andra halvlek bara var fyra minuter gammal. 

Toppar skytteligan

Linköpings segertåg, med tre vinster av tre möjliga, såg ut att fortsätta ånga på i omgång fyra. Återigen var det Orji Ebere som levererade för LFC. 27-åriga nigerianskan som kom från elitettan inför säsongen satte 1-2 i den 61:e minuten.

Tvåmålsskytten går nu upp i ledning i skytteligan och gör Eskilstunas Loreta Kullashi sällskap med fem fullträffar vardera.

Piteå hade chans att kvittera på nytt och farligast läge hade Fernanda Da Silva, men Cajsa Andersson räddade. I stället kom 2-2 från straffpunkten efter att Frida Leonhardsen Maanum blåstes av för hands i den 87:e minuten. Julia Karlernäs satte den kallt till vänster medan tidigare lagkamraten i målet gick åt andra hållet.

Poängtappet, som var Linköpings första för i år, innebär att Göteborg FC kan gå upp i serieledning. Vinner laget i kväll mot Örebro går de om baserat på bättre målskillnad.expressen

Related posts

lämna en kommentar