Aslak Witry hjälte för Djurgården – drömmål på tilläggstid


Det var länge mållöst på Tele 2 arena, i stort sett hela matchen faktiskt. 

Precis innan halvtid hade Kalle Holmberg en farlig stolpträff – och även ytterligare en sådan i början av andra halvlek. Och det fortsatte vara förtvinat svårt trots att chanserna fanns. 

Efter att Falkenbergs Tobias Englund blivit utvisad i den 83:e matchminuten fanns det dock inget som kunde stoppa hemmalaget från tre poäng. 

På tilläggstid fick Aslak Witry till en drömträff och säkrade hemmavinsten. 

”I andra börjar vi mala sönder dem”

Den 24-åriga norrmannen tog emot ett inlägg på volley och kunde sedan dundra in bollen och således säkra en blytung seger för Stockholmslaget. 

– Det var ett fint läge och jag får den på halvvolley och den har suttit ett par gånger på träningen så det var fruktansvärt skönt. Vi behövde de tre poängen. Jag tycker att vi har spelat bättre och bättre sen Örebro-matchen. Vi känner igen oss på spelet som vi spelar nu, säger Aslak Witry som var belåten med genomförandet av matchen tillslut: 

– Jag tycker vi gör en bra match och vi visste att de spelade bra. Vi har några lägen i första halvlek men sen i andra börjar vi mala sönder dem.

Lagerlöf: ”Klart vår bästa match hittills” 

Tränare Thomas Lagerlöf var nöjd med Witrys slutaktion men även generellt med spelet man förde under matchen:

– Det är klart vår bästa match hittills. Bra omställningsspel och överlag hade vi bra kontroll över matchen. Vi kände att vi bara malde, malde och malde på och att det var det Djurgården vi vill vara. Vi tappar inte huvudena utan vi bara fortsätter på. Vi visste att det kommer vara svårt att besegra Falkenberg. expressen

Related posts

lämna en kommentar