AIK:s SM-guldhjälte Robin Jansson isolerad på Disney World


Besökare bär munskydd på Disney World i Florida.Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES / TNS / ABACA
En tom entré på Disney World i slutet av mars.Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/ TNS / ABACA

28-årige Robin Jansson, AIK:s guldhjälte från 2018, spelar i dag i Orlando City. 

Sedan i slutet av juni har han och de övriga spelarna i de 24 MLS-lagen som deltar i den specialutformade turneringen, som just nu pågår, delat hotell på gigantiska Disney World – 122 kvadratkilometer stort – i Orlando, Florida.

Restriktionerna är många för att minimera risken att någon blir coronasmittad.

Bengtsforssonen beskriver det som en bubbla.

– Vi har vår våning på hotellet. Det blir mycket träning, mycket ätande och häng med lagkamraterna. Den mesta tiden är träning, återhämtning och att äta och sova, säger han till Radiosporten.

– Det är ett väldigt stort hotell. Vi får inte gå utanför hotellets område, men får använda det hotellet erbjuder. Pool och sådant finns på området, som man får utnyttja, samtidigt som man ska använda sig av reglerna som finns: hålla avstånd och sådant.

Robin Jansson tillsammans med Orlando Citys målvakt Pedro Gallese i nattens match mot New York City.Foto: PETER CASEY / USA TODAY SPORTS
I Pasadena, Kalifornien, kunde LA Galaxy-fansen häromdagen se matchen mot Portland Timbers på en storbildsskärm via ett drive in-upplägg.Foto: KIRBY LEE / USA TODAY SPORTS

”Får inte lämna bubblan”

Spelarna åker buss från hotellet till fotbollsplanen, en färd som enligt Robin Jansson tar cirka fem minuter, och bussas sedan tillbaka till hotellet efter träningens slut.

Orlando City inledde specialturneringen genom att besegra Inter Miami med 2–1 i förra veckan och slog New York City med 3–1 natten till onsdagen.

Den 11 augusti spelas finalen i nöjesparken.

– När man väl har kommit in i bubblan får man inte lämna bubblan förrän man åker ur, säger Robin Jansson som har spelat båda matcherna hittills.

MLS fick bryta säsongen, som skulle ha pågått mellan februari och oktober, och återupptog den i förra veckan med specialturneringen på Disney World. Ligan planerar fortfarande för en fortsättning av ligaspelet och vanligt slutspel senare i höst.

LÄS MER: Disney World har öppnat igen – trots protesterna
LÄS MER: Över 15 000 nya bekräftade fall av corona i Florida
LÄS MER: Robin Jansson vinnare direkt i MLS-debutenexpressen

Related posts

lämna en kommentar