Tommy Åström berättar om Dplays start i allsvenskan


Allsvenskan har kommit i gång och både nya och gamla profiler har tagit plats i tv-rutan när Dplay tagit över sändningarna.

Den 46-årige Tommy Åström gör sin första allsvenska säsong sedan han lämnade C More 2017. Han är glad att allsvenskan kommit i gång efter att han ”varit svältfödd på idrott”.

– Det blev en extra laddning så det har varit väldigt roligt att jobba eftersom det var lång tid utan idrott för oss alla. Jag har följt allsvenskan sedan jag var sex år, så det var kul att komma tillbaka för egen del, säger Åström.

Har det varit som du trodde att komma tillbaka?

– Det är en så speciell säsong som inte går att jämföra med något annat. Det är så mycket som är annorlunda. Det har känts lite bättre än jag trodde utan publik så här långt, mycket beroende på att man varit svältfödd.

Tommy Åström: ”Jag brinner för utveckling”

Åström beskriver en annorlunda tillvaro som kommentator när han inte längre kan ”vila på” publikljudet.

– Frågan nu är om man ska prata mer eller prata som vanligt, det är en svår balansgång. Man kanske vill prata lite mer för att täcka upp för att ljudet i bakgrunden är dött. Jag var lite orolig att det skulle kännas avslaget men det har känts lika angeläget med matcherna. Alla spelare och lag har varit taggade eftersom de också var så sugna att komma i gång, säger han.

En uppmärksammad situation i Dplays tv-studio kom i söndagens match mellan IFK Göteborg och Djurgården. När bortalagets Kalle Holmberg kom till studion i halvtid anklagade experten Jens Fjellström honom för att filma. 

Åström berättar att man ofta diskuterar hur man ska hantera sådana situationer.

– Det gör vi hela tiden. Det handlar om att väga varenda grej och försöka hitta balansen. Man är tittarnas förlängda arm men det gäller att inte låta sig påverkas av påtryckningar från enskilda klubbars supportrar och gå deras ärenden. Det handlar om att försöka hålla en objektiv och klar blick och se vad som är mest intressant att prata om just nu, säger han och fortsätter:

– Det är häftigt med allsvenskan, det kanske är den ligan som är mest känslosvallande när det gäller supportrar och det är det som gör att vi har de här jobben.

LÄS MER: Holmberg om expertens anklagelse: ”Sa han det?”
LÄS MER: ”Jag har aldrig haft semester”
LÄS MER: ”Är överlägsen – spelar på en egen nivå just nu”expressen

Related posts

lämna en kommentar