Patric Larsson till attack efter att Karlskrona degraderats: ”Så svagt


I juni meddelande svenska ishockeyförbundet att Karlskrona HK tvångsdegraderas till division 1 på grund av stora ekonomiska problem. 

Därefter har klubben överklagat beslutet till appellationsnämnden, förbundets organ för överklaganden.

Under måndagen fick Karlskrona dock avslag på sin överklagan och Väsby IK ser ut att ta klubbens plats i hockeyallsvenskan nästa säsong.

– Jag kan inte kommentera så mycket men jag blev chockad över att de vidhöll samma beslut, säger Karlskronas tränare Mats Lusth till Dalarnas Tidningar.

Mats Lusth efter dystra beskedet

Lusth säger att han hade trodde på ett positivt besked och nu inte vet om han följer med klubben ner till division 1.

– Jag har inte ens hunnit tänka tanken än. Men jag vet inte, det finns inte så mycket alternativ nu heller, vad man ska göra. Och jag har trivts väldigt bra i Karlskrona, med folket runtomkring. Jag tycker att vi hade nåt bra på gång, så det här blir ju som en chock.

Klubbens sportchef Patric Larsson är minst sagt besviken på hockeyförbundets appellationsnämnd.

– De har hackat på den här klubben sedan de gick upp i SHL. Men ingen jävel har tagit något ansvar för vad de har ställt till med. Det är så svagt. De är inkompetenta hela högen, säger Larsson till Sydöstran.

”De har noll spelsinne”

Han är kritisk till att klubben behövt sitta i möten när ett beslut redan var fattat.

– De har noll spelsinne och det här drabbar så många. Jag tycker synd om alla som jobbat med detta. Det är sjukt vad de har slitit för att komma på fötter igen. Nu när vi väl är det så hänvisar de till ett datum då vi hade likviditetskris i pandemin. Jag blir så jävla förbannad på skiten, säger Larsson.

Likt Lusth är sportchefen nu osäker på sin framtid i klubben.

– Någon plan har jag väl i bakfickan, det finns ju inte hur mycket tid som helst innan allt ska vara klart. Den har ju några dårar lyckats slösa bort, säger Larsson.

 

LÄS MER: ”Bedrövligt att det ska ta sådan tid”
LÄS MER: Karlskrona kastas ut från allsvenskan
LÄS MER: 25 bästa nyförvärven i hockeyallsvenskanexpressen

Related posts

lämna en kommentar