Hotfull man gick runt med yxa i Gästrike-Hammarby – anhölls men är nu frisläppt


Mannen ska ha blivit hotfull och svingat en yxa samtidigt som han ska ha skrikit hotfulla saker. Vid ett tillfälle ska enligt åklagaren han ha sagt: “jag ska slå ihjäl dig.”

Runt fem person ska ha bevittnat händelsen som utspelade i det lilla samhället en dryg mil utanför Sandvikens tätort. Det ska ha inträffat under fredagskvällen och natten till lördagen.

Polisen grep mannen runt klockan kvart i tre på lördagsnatten.

Under häktningsförhandlingen nu i veckan uppvisade mannen en djup ånger. Han kallar det som hänt för en onödig grej och hans avsikt ska inte ha varit att skapa oro bland folket i grannskapet.

Han menar att han svingat yxan eftersom han känt sig hotad och i stunden agerat impulsivt.

Domstolen beslutades efter avslutad förhandling att mannen skulle försättas på fri fot.

– Domstolen bedömde risken för fortsatt brottslighet som inte tillräckligt stark för att han skulle häktas, säger åklagare Peter Olofsson.

Tidningen berättade i fredags om en liknande incident i centrala Sandviken. En hotfull man ska ha rört sig i området kring Mekonomen. Det orsakade en stor polisinsats.

Har den här händelsen något samband med den hotfulle mannen i Sandviken förra fredagen?

– Det kan jag inte svara på, säger Olofsson.

Den man som greps i Gästrike-Hammarby i helgen har en lång brottskarriär bakom sig och dömdes så senast så sent som 27 maj till åtta månaders fängelse för misshandel och försök till grov misshandel. Den händelsen inträffade inte i närområdet, utan i en annan del av landet.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar